elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Curs d'auxiliar de magatzem i carretoner orientat a la inserció laboral

Curs d'auxiliar de magatzem i carretoner orientat a la inserció laboral
  MÉS FOTOS
  Curs d'auxiliar de magatzem i carretoner orientat a la inserció laboral - (foto 2)
  Curs d'auxiliar de magatzem i carretoner orientat a la inserció laboral - (foto 3)
  Curs d'auxiliar de magatzem i carretoner orientat a la inserció laboral - (foto 4)

  El 26 d'octubre ha començat un altre dels cursos formatius gratuïts organitzats per l'Ajuntament de Puçol: 15 alumnes rebran 40 hores de formació en auxiliar de magatzem durant 8 sessions a l'Espai Jove, a més completaran el seu currículum amb les pràctiques de 15 hores d'operador de carretó a València. Este curs, previst per a març, es va retardar per la pandèmia… i s'inclou en una sèrie de projectes formatius coordinats per l'Agència de Col·locació de Puçol.

  «Si aprofiteu este tipus de cursos gratuïts no haurem de veure'ns en Benestar Social, per tant és el moment d'aprendre i ser autònoms, que és el que desitgem tots». Amb esta declaració, José M. Esteve, regidor de Benestar Social, destaca el paper de la formació hui dia en la cerca d'ocupació.

  Una formació que es reflectix en una triple línia de treball que des de l'Ajuntament de Puçol s'està potenciant un any més: cal estar formats, cal disposar d'un currículum el més ampli possible i cal enviar-lo tant a grans empreses —a través d'Internet— com a les empreses pròximes.

  «Des de la Regidoria d'Ocupació, amb el suport dels nostres tècnics i escoltant la demanda de les empreses, tractem de proposar la millor oferta formativa, que després es traduïsca en un augment de l'ocupabilitat en el nostre municipi», afig Elena Camarero, regidora d'Ocupació. «La formació és essencial per a aconseguir una ocupació. Ara que disposeu de temps, perquè en estos moments no esteu treballant, heu de completar la vostra formació i, molt important, cal mantindre un contacte directe amb l'Agència de Col·locació local, perquè allí tenim informació de totes les ofertes d'ocupació que van eixint».

  Este curs formatiu, organitzat conjuntament per Benestar Social i Ocupació, és la punta de l'iceberg d'un ampli pla que inclou altres activitats formatives abans de nadal: un curs de frescos (és a dir, xarcuteria i carnisseria), un altre de soldadura i, per descomptat, els centrats en l'ús de noves tecnologies per a preparar i enviar currículums, i cerca d'ocupació a través d'internet.

  El d'auxiliar de magatzem i carretoner consta d'11 jornades de formació, sempre de 9 a 14 hores: 8 d'elles teòriques, a l'Espai Jove, i altres 3 pràctiques, en una empresa a València, destinades al maneig del carretó en el magatzem.

  «En total són 55 hores formatives, completament gratuïtes, impartides per l'empresa ICEI Formació, i és el primer pas de les activitats que estem duent a terme des de l'Agència de Col·locació, situada a l'Espai Social Martínez Coll», apunta Mariam Cortelles, tècnic de l'agència.

  Recorda: el contacte amb l'Agència de Col·locació és important si busques formació i ocupació. Telefona al 961 421 258, escriu un WhatsApp al 678 636 195 o acudix a l'oficina a consultar les ofertes existents en el mercat… perquè el treball cal eixir a buscar-lo, no ve a casa.

  Pujar