elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Campo Aníbal Bakery, un exemple de col·laboració amb l'Ajuntament per a crear ocupació a Puçol

Campo Aníbal Bakery, un exemple de col·laboració amb l'Ajuntament per a crear ocupació a Puçol
  • Una empresa amb més de 30 anys d'experiència en la fabricació i distribució de pa busca un lloc per a la seua nova ubicació

  • Contacta amb l'Ajuntament de Puçol per a estudiar la possibilitat de situar-se en el Polígon Industrial Camp Aníbal

  • Les gestions realitzades a través de l'Agència de Col·locació han permès tindre contractades al maig 55 persones, la gran majoria dones amb experiència en el sector i veïnes de Puçol

MÉS FOTOS
Campo Aníbal Bakery, un exemple de col·laboració amb l'Ajuntament per a crear ocupació a Puçol - (foto 2)
Campo Aníbal Bakery, un exemple de col·laboració amb l'Ajuntament per a crear ocupació a Puçol - (foto 3)
Campo Aníbal Bakery, un exemple de col·laboració amb l'Ajuntament per a crear ocupació a Puçol - (foto 4)

Quan els representants de Campo Aníbal Bakery es van plantejar instal·lar-se a Puçol van contactar amb el Departament d'Urbanisme, la regidora d'Urbanisme i Ocupació, Elena Camarero, els va oferir la informació sobre els tràmits urbanístics, a més de la possibilitat de contactar amb l'Agència de Col·locació «que compta amb una base de dades d'aturats del municipi amb diferents perfils, per la qual cosa podíem col·laborar perquè l'empresa trobara el perfil de treballadors que buscava».

Al novembre del passat any l'alcaldessa Paz Carceller i la regidora Elena Camarero van visitar l'empresa per a conèixer les instal·lacions i tindre un primer contacte amb la gerència. Es va plantejar la possibilitat d'oferir-los candidats per a la selecció de personal, i fins i tot la possibilitat de realitzar cursos de formació adaptats a les seues necessitats.

El mes de març, arriben els primers resultats: Campo Aníbal Bakery sol·licita personal per a ocupar les places d'operaris de producció amb experiència en la indústria alimentària, «i després de les gestions a través de l'Agència de Col·locació contracta sis persones desocupades».

Amb l'empresa en funcionament, a l'abril amplia la plantilla i les seues necessitats de personal. L'Agència de Col·locació realitza les gestions per a tres noves ofertes d'ocupació: operaris de la indústria alimentària, estudiants amb el grau de Química i tècnics de manteniment i reparacions en general. El resultat: catorze veïns de Puçol entren a treballar en l'empresa.

En estos moments, s'estan realitzant les proves de selecció per a carretoners amb experiència en cambres frigorífiques. L'empresa continua creixent mes a mes i el producte ja ha començat a distribuir-se.

«Jo vaig nàixer en un forn fa 60 anys», recorda Víctor Ballester, el creador de Campo Aníbal Bakery. «He tingut empreses amb més de cent treballadors i amb esta vaig començar fa tres anys, a penes amb cinc treballadors quan estàvem a Alaquàs, ens plantegem créixer i a Puçol han sigut tot facilitats, especialment des de l'àrea d'Ocupació: ja som 55 treballadors, dels quals el 85% són veïns de la població».

L'empresa produïx pa de pita i pa artesà que ja es distribuïx a través de cadenes regionals com a «pa de camp» amb la marca que parla del seu origen, el polígon Camp Aníbal de Puçol.

La regidora d'Ocupació valora molt positivament esta relació perquè, a més, «la majoria són dones amb experiència en llocs de manipulació i envasat de productes d'alimentació, persones amb una certa trajectòria al mercat laboral, acostumades a treballar en equip i resilients, és a dir, capaços d'adaptar-se a situacions molt canviants en el lloc de treball».

Un bon exemple de la sinergia que Ajuntament i empreses poden oferir-se mútuament de cara a potenciar l'ocupació en els polígons de la població. Com explica l'alcaldessa Paz Carceller: «La col·laboració recíproca entre l'Ajuntament i les empreses és fonamental i, en este cas concret, amb Campo Aníbal Bakery podem veure els resultats amb un alt índex de veïns contractats. El nostre objectiu és continuar treballant en esta línia i optimitzar la col·laboració amb les empreses al màxim».

Pujar