elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Caminant cap a les festes 2019: romiatge al Cabeçol

Caminant cap a les festes 2019: romiatge al Cabeçol
  MÉS FOTOS
  Caminant cap a les festes 2019: romiatge al Cabeçol - (foto 2)
  Caminant cap a les festes 2019: romiatge al Cabeçol - (foto 3)

  Com ja és tradicional entre els veïns del nostre poble, l'últim diumenge d'agost es realitzarà el romiatge a peu cap al Cabeçol, muntanya on en 1570 es va trobar la imatge de la patrona de Puçol, la Mare de Déu de la Creu.

  Com cada any, el romiatge començarà a les 6.45 hores amb la benedicció de les cintes i mocadors que posteriorment es repartiran durant el matí.

  A les 7.00h donarà començament el viatge que eixirà des de l'església Sants Joans, on es troba actualment la imatge de la patrona, un viatge que serveix per a conviure amb amics, familiars, veïns... L'inici del romiatge coincideix amb l'alba, fet que simbolitza un nou dia, un nou començament, el de les festes 2019.

  A tothom que vaja a realitzar el romiatge se li repartirà una polsera commemorativa a l'inici del viatge, estapolsera simbolitza l'esforç i el sacrifici realitzat amb el camí a peu que separa l'església de Sants Joans amb la muntanya del Cabeçol.

  Una vegada en el Cabeçol i seguint el caràcter iniciatiu que té el romiatge, els dos rectors (Ismael Ortiz i Vicente Gozálvez) presentaran als xiquets nascuts en 2018 en l'altar davant la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona del poble, a més se'ls obsequia amb un mocador i un pergamí com a record d'este dia.

  La segona part de l'acte és la missa a la muntanya que es realitza en el lloc on va ser trobada la imatge de la Mare de Déu. La missa és oficiada també pels dos sacerdots de Puçol que enguany tindran la companyia del rector de Sueca, Alejandro Navarro.

  «El romiatge ens porta al lloc on es va trobar la imatge de la patrona de Puçol, però l'important no és el lloc, és l'esdeveniment que va succeir en 1570, que anem renovant cada any amb estecamí», ens compta el rector de Sants Joans, Ismael Ortiz.

  L'any vinent la coronoació de la Mare de Déu al Peu de la Creu complix 50 anys i ja s'estan preparant alguna sorpresa i novetats en l'acte.

  Pujar