elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els becaris de la Dipu contents amb les experiències que estan vivint

Els becaris de la Dipu contents amb les experiències que estan vivint
  MÉS FOTOS
  Els becaris de la Dipu contents amb les experiències que estan vivint - (foto 2)
  Els becaris de la Dipu contents amb les experiències que estan vivint - (foto 3)

  Mancant dues setmanes per a acabar amb les beques concedides per la Dipu et Beca, els joves que han estat aprenent ja poden fer un xicotet balanç del que ha suposat per a ells formar part de l'Ajuntament aquest estiu. I és que encara que alguns van començar amb una mica de por al ser el seu primer treball, estan molt contents per l'experiència que els està proporcionant.

  Des dels diferents departaments ens han arribat declaracions molt semblants i és que com diu Adrián Gimeno “és una bona oportunitat per a adquirir coneixements, habilitats i pautes de treball per al futur”. A més, quasi tots coincideixen que les quatre hores diàries es fan molt suportables, des del departament d'informàtica Gema Juárez diu que “sempre hi ha alguna cosa que fer, no estem en l'oficina tot el dia, ens movem per tot l'Ajuntament, per la qual cosa no és un treball monòton i estem molt còmodes”.

  No obstant això, hi ha algunes tasques que no coincideixen molt amb el que els becaris estan o estaven estudiant, però com diu David Anguix, becari en urbanisme, “encara que no té a veure molt amb el que he estudiat, això em serveix per a aprendre coses noves que segur que seran útils en un futur”.

  Celia Gimeno, becària de treball social, afirma tot el contrari, “tot el que estic duent a terme té molta relació amb el que he estudiat. Estic treballant en quasi tots els àmbits −amb les treballadores socials, estrangeria…− pel que no se centra en alguna cosa en concret i puc aprendre més”.

  Des del departament de comunicació declaren que “la beca m'està ajudant per a guanyar molta més soltesa a l'hora d'entrevistar gent i d'escriure. És una oportunitat única, ja que tens la pressió pròpia dels mitjans d'haver de publicar en cert temps, és algo que no trobes en la universitat”.

  Si ens movem de l'Ajuntament, també trobem més becaris. A la platja, Lidia Lluch ens parla de les seues tasques en l'oficina de turisme “la beca m'està servint per a aprendre sobre el meu propi poble, sobre el turisme en valència, però sobretot estic guanyant soltesa en l'atenció al públic, és algo que en la carrera no ho pots practicar”.

  Les beques permeten als estudiants estar més prop del món laboral, allunyar-se una mica de la teoria que et donen els estudis i aproximar-se al que seran els seus treballs en un futur. A més, res més entrar als diferents departaments s'ha pogut veure com han sorgit noves amistats provocades per les beques. És per tot això que els joves consideren que està sent una experiència molt enriquidora. 

  Els becaris encara tenen fins al 31 d'agost per a continuar aprenent de la mà del personal de l'Ajuntament que molt gratament els han rebuts un altre estiu més. Els joves estan gaudint molt, tant és així, que ja estan pensant a repetir l'any que ve.  

  Pujar