elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 9.500 euros per a lluitar contra el càncer, gràcies als veïns de Puçol

Més de 9.500 euros per a lluitar contra el càncer, gràcies als veïns de Puçol
  • RunCancer és una carrera per les poblacions valencianes, nascuda fa sis anys amb l'objectiu de col·laborar en la lluita contra el càncer

  • La passada edició, per la COVID-19, apel·lant a l'esperit solidari es va replantejar tot el projecte

  • Malgrat l'absència de carrera, a Puçol els números han sigut extraordinaris, amb 418 dorsals i 574 samarretes venuts, a més d'altres activitats que, en total, han sumat una recaptació de 9.524 euros

MÉS FOTOS
Més de 9.500 euros per a lluitar contra el càncer, gràcies als veïns de Puçol - (foto 2)
Més de 9.500 euros per a lluitar contra el càncer, gràcies als veïns de Puçol - (foto 3)
Més de 9.500 euros per a lluitar contra el càncer, gràcies als veïns de Puçol - (foto 4)
Més de 9.500 euros per a lluitar contra el càncer, gràcies als veïns de Puçol - (foto 5)

Encara que en 2020 no es podia celebrar la prova atlètica, la clau era continuar sumant i lluitar junts (però guardant les distàncies) contra el càncer. Per això, el circuit RunCancer i l'Associació Espanyola Contra el Càncer van organitzar una versió virtual, cadascun corrent al seu aire, però penjant fotos en xarxes socials per a animar als altres a mantindre l'esperit solidari.

Entre novembre i desembre s'ha realitzat la venda, la carrera cadascun al seu ritme i la pujada de fotos dels veïns a les xarxes socials, lluint el dorsal i la samarreta de la RunCancer. El desafiament s'ha tancat amb èxit major de l'esperat.

Lola Esteve, de l'Associació Local Contra el Càncer, mostra la seua alegria per la generosa implicació dels veïns: «volem transmetre al poble de Puçol el nostre agraïment per tot el recaptat entorn de la RunCancer virtual, inclosa la venda dels detalls, les màscares i la loteria».

Un agraïment i una solidaritat que no ofereixen dubtes: 2.090 euros en la venda de dorsals, 2.586 en samarretes, 2.040 en loteria, 2.000 en màscares, 700 en caixes i 100 en cadenes. En total, 9.524 euros recaptats per a continuar amb la investigació i la lluita.

«Moltíssimes gràcies a tots els que en temps difícils tenen la capacitat de fer les coses fàcils», continua Lola. «Com Pepa Deogracia, que ha ajudat en l'organització i venda de dorsals i samarretes; i els treballadors de l'Ajuntament, especialment el Departament de Comunicació, el suport del qual ha sigut fonamental en les xarxes socials perquè tots els veïns saberen com i on col·laborar».

Potser en 2021 la carrera pot tornar a recórrer els carrers de la població, mentrestant, Puçol ha demostrat una vegada més que no perd el pas i és un poble solidari.

Pujar