elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

924.000 euros per a deu noves inversions

924.000 euros per a deu noves inversions
  MÉS FOTOS
  924.000 euros per a deu noves inversions - (foto 2)
  924.000 euros per a deu noves inversions - (foto 3)

  El Ple de setembre aprovà per unanimitat destinar el superàvit de 924.000 € — aconseguit gràcies a la bona gestió del pressupost municipal— per a deu projectes, entre els quals trobem el magatzem per a la brigada d'obres, la rotonda de Mercè Rodoreda amb la carretera de Barcelona, la barana del pont sobre el bypass i les millores per a evitar inundacions en l'avinguda del Molí de Vent.

  Des que la Llei d'acompanyament de pressupostos impedix als ajuntaments contractar més personal o efectuar noves inversions, estes es realitzen únicament si l'Administració local complix amb la regla de la despesa i amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària i, a més, si no supera els límits d'endeutament que autoritza la llei.

  "Com l'Ajuntament de Puçol complix amb tots els requisits legals, una vegada efectuat el balanç final del pressupost de 2016, disposem d'un superàvit de 924.000 euros que podem destinar a inversions que siguen financerament sostenibles", subratlla l'alcaldessa, Lola Sánchez. "Hem realitzat un estudi de les necessitats més urgents pel que fa a inversions i destinarem estos diners a deu projectes urbanístics en què fa temps que hi treballem i que tots estem d'acord que són necessaris, com ho prova el fet que van ser aprovats per unanimitat pel Ple".

  La rotonda que connecta l'avinguda de Mercè Rodoreda amb la N-340 és un projecte que fa anys que està en espera i no ha pogut iniciar-se fins que el desviament del barranc ha finalitzat. Ara que ja no corre perill d'inundacions, l'Ajuntament destinarà 486.000 € a completar la circumval·lació sud del nucli urbà a fi de reduir el trànsit pel Caminàs i les avingudes del centre de la població.

  Un total de 118.000 € es destinen a millorar l'evacuació de l'aigua de pluja en l'avinguda del Molí de Vent, un projecte que es realitza en col·laboració amb la Diputació de València amb l'objectiu d'evitar les inundacions en cas de pluges molt intenses.

  La nau en el polígon per a emmagatzemar els equipaments de la brigada municipal d'obres té una assignació de 104.000 € i permetrà augmentar la seguretat de la maquinària i els utensilis usats en el treball diari.
  Altres actuacions previstes són: la remodelació del lateral est de la plaça de Lluís Vives (66.500 €), el condicionament del camí en el límit de la urbanització Alfinac (54.000 €), la barana per als vianants en el pont sobre el bypass per a accedir a les urbanitzacions (31.000 €), la millora de la rasant en la rotonda del carrer de Ronda amb l'avinguda d'Alfinach (25.000 €), la reducció del llac en el parc de Ribelles (20.000 €) i la rotonda en els carrers de Tierno Galván i Corts Valencianes (12.000 €).

  El regidor d'Hisenda, Enric Esteve, va ser l'encarregat de presentar este pla d'inversions que s'adjudicaran enguany.

  Pujar