Castellano

La proveïdors de l'automoció valencians, ofegats: se'n disparen els costos fins a un 40%

La proveïdors de l'automoció valencians, ofegats: se'n disparen els costos fins a un 40%
  • Lamenten que si no es reflecteixen els costos en una pujada del preu dels vehicles, molts proveïdors es veuran abocats al tancament en un sector que ocupa 25.000 valencians

La inflació afecta tots els sectors, també el de l'automoció. Avui hem conegut la denúncia els proveïdors d'automoció valencians que lamenten que els costos de fabricació s'han disparat fins a un 40% i demanen que es trasllade part d'aquesta pujada de costos als fabricants de vehicles, atesa la situació actual.

I és que, per exemple, en una enquesta realitzada als clústers d'aquest sector a nivell nacional i que han contestat més de 700 empreses auxiliars, lamenten el cost de l'energia s'ha incrementat fins a un 300% i el de les matèries primeres fins a un 50%.

En un comunicat d´AVIA, Associació Valenciana de la Indústria de l´Automoció, reflecteixen que l´increment de costos va des d´un 11% fins a un 40% si comparem aquest any amb el del 2019, any de la pandèmia. Davant d'això, la presidenta d'AVIA, Mónica Alegre, llança un missatge clar als fabricants d'automoció: “Que permeten un trasllat de costos perquè les empreses auxiliars mantinguen els marges de rendibilitat i evitar-ne la desaparició”.

"En cas contrari, - avisa Mónica Alegre- moltes estaran per sota del llindar de rendibilitat i haurà de dissoldre's amb la consegüent pèrdua de llocs de treball". A la Comunitat Valenciana, segons xifres facilitades per AVIA a elperiodic.com, hi ha 122 empreses que proveeixen de material els fabricants de cotxes i donen feina a 24.500 persones. La facturació conjunta és de 11.800 milions d'euros.

Els clústers entre els quals s'ha fet la consulta són Clúster d'Automoció i Mobilitat de la Comunitat Valenciana, AVIA; Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, CIAC; Clúster d'Automoció de Castella i Lleó, Facyl; Clúster d´Automoció d´Aragó, CAAR; Clúster d´Empreses d´Automoció de Galícia, CEAGA; Clúster d'Automoció de Cantàbria, GIRA; i el Clúster d'Automoció de La Rioja, AEI Rioja. El conjunt d'aquests clústers reuneix 750 empreses i prop de 136.000 llocs de treball.

Pujar