elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Presentat el Manual d’Estil Periodístic d’Esport Femení i Dones Esportistes

Presentat el Manual d’Estil Periodístic d’Esport Femení i Dones Esportistes
  MÉS FOTOS
  Presentat el Manual d’Estil Periodístic d’Esport Femení i Dones Esportistes - (foto 2)

  La Unió de Periodistes Valencians i Teika han presentat el Manual d’Estil Periodístic d’Esport Femení i Dones Esportistes elaborat per la nostra companya associada Anna Boluda, guanyadora de la Beca Teika.

  L’acte de presentació va comptar amb la presència d’Esther Collado, periodista i presentadora, Cristina Brotons, directora d’estratègia digital en Teika i líder de la campanya ‘Juguen elles, guanyem tots’, Anna Boluda, periodista i escriptora, Vicent Marco, president de la Unió de Periodistes Valencians, Alberto Chilet, director de comunicació del Valencia Basket i Anna Montañana, entrenadora del CB Alginet.

  El manual recull tota una sèrie de dades i anàlisis d’audiència amb l’objectiu d’oferir solucions i eines perquè els mitjans puguen tractar la informació de manera igualitària. Anna Boluda va comentar com havia arribat a les conclusions exposades en la guia “per a realitzar-ho vaig entrevistar més de 50 persones, vaig llegir llibres d’estil… suggerim a través d’este manual algunes propostes per a fer-ho d’una altra manera. No es tracta de demonitzar el treball de ningú, de fet a València s’està fent bé. El que pretenia amb el manual és acompanyar i donar possibles solucions per a informar millor”. Vicent Marco va afegir com d’important hauria sigut tindre una eina així anys arrere “encara es cau en el llenguatge sexista, paternalisme, condescendència… jo espere que pugueu consultar-ho, ens feia falta”.

  L’acte va concloure amb una foto grupal formada pels protagonistes de la taula redona i amb els periodistes que van assistir i que van valorar l’aposta de Teika i la Unió de Periodistes Valencians per una eina així de potent.

  Pujar