elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Pobla de Vallbona rebaixa els impostos als vehicles menys contaminants

La Pobla de Vallbona rebaixa els impostos als vehicles menys contaminants
  • L’Ajuntament bonificarà el 50% de l’IBI a aquelles vivendes que instal·len plaques fotovoltaiques

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat una sèrie de mesures tributàries per reduir la contaminació i apostar per les energies renovables. En concret s’aplicarà una reducció del 75 % a aquells vehicles amb etiqueta mediambiental Zero Emissions i d’un 50 % en els que tinguen etiqueta ECO. Amb esta bonificació, l’ajuntament ha volgut aplicar la màxima bonificació que permet la llei per als vehicles poc contaminats.

També augmenten les ajudes a les vivendes que instal·len plaques solars. L’Ajuntament augmenta la bonificació de l’IBI del 10 al 50 per cent, que passa també de 3 a 5 anys. També es modifica l’ordenança per eliminar el mínim de potència instal·lada per poder acollir-se a la subvenció, una mesura de 2008 i que ha fet que en 12 anys no s’haja sol·licitat cap ajuda.

Una aposta per les energies no contaminants que es complementa amb la bonificació del 95% de l’impost de construcció per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. L’Alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia assegura que s’estan aplicant mesures efectives per reduir la contaminació i augmentar les energies renovables. “Volem tindre un municipi més verd i saludable i ho fem reduint impostos als veïns que aposten per energies renovables i els vehicles menys contaminants”, ha assegurat l’alcalde.

La Pobla de Vallbona ha fet una aposta en els darrers anys per la mobilitat sostenible i la pacificació del trànsit. Un compromís que s’ha traduït en una ampliació del servei de transport públic en que s’han duplicat les línies i s’ha ampliat a matí i vesprada. A més, la Pobla ha estès la xarxa de carrils bici i s’han aplicat mesures per reduir la velocitat en les principals avingudes del municipi.

Pujar