elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Pobla de Vallbona aprova la bonificació de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en 2022

La Pobla de Vallbona aprova la bonificació de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en 2022
  • La Pobla de Vallbona ha concedit 175 bonificacions de l’IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques des de 2021

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona aprova les bonificacions l’IBI sobre les vivendes que instal·len plaques fotovoltaiques a partir de 2022. El govern municipal reactiva així la iniciativa aprovada en 2021 per fomentar les energies renovables i suspesa enguany en entrar en vigor les ajudes que es reben els propietaris, sobretot de la Unió Europea.

Els habitatges que instal·len plaques fotovoltaiques en 2022 es voran beneficiats d’una bonificació de l’IBI del 50% de l’impost durant un termini de tres anys amb un límit del 10% del cost. Les ajudes són compatibles amb les subvencions concedides per la Generalitat Valenciana amb fons europeus i les deduccions fiscals en l’IRPF per autoconsum i les energies renovables.

La Pobla de Vallbona modificà en 2020 l’ordenança de l’IBI  cosa que ha permès en un any que 175 habitatges es beneficien de la bonificació de la meitat de l’impost, els primers en la Pobla que es beneficiaven d’ajudes municipals. Els criteris tècnics de l’anterior ordenança de 2007 van fer que cap veí poguera beneficiar-se d’estes ajudes.

La modificació de l’ordenança se suma a l’aposta que està fent el consistori amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diferents edificis públics municipals i que està permet reduir el consum elèctric. Des de l’Ajuntament assenyalen que a més dels beneficis mediambientals, la política en favor del medi ambient possibilita un estalvi important en la factura de la llum del municipi.

Pujar