elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Pobla de Vallbona aposta per la millora dels serveis al pressupost de 2020

  • Es congela l’impost de l’IBI per a 2020 i s’augmentarà la dotació per a Serveis Socials

La Pobla de Vallbona destina enguany prop de 9,5 milions d’euros a Serveis Socials destinats a la l’atenció dels més desafavorits i a la millora els Serveis Públics com el transport, la seguretat  o la jardineria. Es tracta de la major aposta de la història del municipi en estos dos programes que suposen prop del 50 per cent del pressupost total, que enguany està xifrat en 19.464.000 euros.

Pel que fa als ingressos, el pressupost manté un any més la congelació de l’impost de l’IBI,i complirà amb l’estabilitat i la regla de despesa. A més, l’ajuntament preveu acabar l’any amb un deute del 26,40%, un dels més baixos des de 2008.

Entre les polítiques més importants al nou pressupost destaquen les de foment de l’educació, l’esport i la cultura amb més de 3 milions d’euros de consignació.

Pel que fa a les novetats d’enguany cal remarcar la incorporació d’una partida destinada a lloguer social per a persones en risc d’exclusió, la dotació d’espais per a associacions, l’obtenció de terrenys per a la carretera de la Sima i una partida destinada a la redacció del Pla General. A més la Pobla preveu augmentar la seguretat amb càmeres de videovigilància del trànsit i en els edificis públics per evitar actes vandàlics. Dins de l’àrea de dependència, s’incrementen les partides per al Centre Ocupacional i el Centre d’Atenció Primerenca.

El pressupost de 2020 mantindrà aquelles polítiques consolidades com són les inversions participatives amb 200.000 euros, les beques de l’esport solidari per a persones amb pocs recursos i s’augmenta per als esportistes d’elit.

A més, a la partida d’inversions la Pobla destinarà enguany més d’1.150.000 euros. A estes inversions directes cal sumar aquelles iniciades enguany i que finalitzaran en el primer trimestre de 2020 com són la Casa Bernal, el Trinquet, la Central de Policia, les carreteres de la Maquiva i la Cooperativa i l’Espai Jove.

Pujar