elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Pobla avança per a iniciar el repartiment a domicili de Correos a les urbanitzacions

La Pobla avança per a iniciar el repartiment a domicili de Correos a les urbanitzacions
  • El govern ha remés informes jurídics i tècnics a Correos i la CNMC per a la posada en marxa d'este servici

El repartiment domiciliari per part de Correos en diverses urbanitzacions de la zona nord i la zona est de la Pobla de Vallbona està més a prop després dels contactes establits per l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona amb l'empresa pública.

El govern municipal ha reclamat que s'inicie la prestació d'este servici bàsic en urbanitzacions del nord i l'est del municipi després de comprovar-se que están dins dels criteris de densitat poblacional establits per la Llei, perquè Correos tinga l'obligació d'oferir el repartiment a domicili diari, com en qualsevol altre gran nucli urbà, la qual cosa queda demostrada en un informe tècnic del ajuntament de la Pobla que va ser remés recentment a l'empresa pública.

“És un pas important i que des del govern municipal considerem imprescindible, perquè oferirà un servici a estes urbanitzacions que mereixen per ple dret, ja que ha quedat demostrat que compleixen els requisits. Per tant, hem treballat perquè esta prestació siga incorporada en estos nuclis de població”, ha assenyalat Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona.

El govern municipal va tindre una reunió a l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona el passat 26 de març, tant amb representants de Correos com amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) amb la fi establir els mecanis més legals apropiats perquè s'inicie el procediment per a la posada en marxa d'este servici en les urbanitzacions que complixen els requisits.

“Des de l'inici de la legislatura hem représ un escrit que ja existia i en què es reclamava el repartiment a domicili en aquelles zones que compleixen amb les condicions establidesper a fer-ho”, ha indicat Juan Aguilar, regidor d'Urbanisme, qui assenyala que “este escrit es va arribar a firmar en l'anterior legislatura però, no obstant això, mai va ser enviat a Correos”. Davant esta situació, el nou govern va reprendre les gestions pertinents, enviant dos informes, un de tècnic i un altre de jurídic, que van ser remesos a Correos i a la CNMC.

En els pròxims mesos els diferents veïnats que complisquen els requisits establits per Llei rebran comunicacions oficials tant per part de l'ajuntament com per l'empresa Correos, en les quals se'ls indicaran els passos necessaris per a establir el repartiment en els seus domicilis, així com previndre posibles necessitats prèvies a la millora.

Pujar