elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Medi Ambient dóna el primer pas a La Pobla de Vallbona per a salvar de l'extinció el Cistus heterophyllus

Medi Ambient dóna el primer pas a La Pobla de Vallbona per a salvar de l'extinció el Cistus heterophyllus
  • L'únic representant silvestre mundial de la subespècie carthaginensis, genèticament pur, està en el paratge de La Manguilla de la Pobla

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha donat el primer pas en la Pobla de Vallbona per a salvar de l'extinció el Cistus heterophyllus subespècie carthaginensis.

D'esta planta només queda un exemplar silvestre genèticament pur en el món, en el paratge de La Manguilla, en el terme municipal de la Pobla de Vallbona, considerat com a planta mare, de la que s'han obtingut llavors.

En eixe lloc hui un grup d'alumnes i alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxiller de l'IES La Vereda de la localitat, junt amb el secretari autonòmic de medi ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, han plantat 250 exemplars obtinguts d'unes poques llavors i després de més de 20 anys de treball.

L'objectiu de la conselleria consistix a salvar esta planta del perill d'extinció en un termini de tres anys. Com ha destacat el secretari autonòmic, es tracta de l'única planta declarada en "situació crítica" pel Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, la màxima categoria d'amenaça.

Es realitzaran altres plantacions d'esta subespècie pròximament en els termes municipals de Bétera i Paterna, també en col·laboració amb les administracions locals.

Pujar