Castellano

Més d’un miler de persones participen en el Geolodia 2023 al Pilar de la Foradada

Més d’un miler de persones participen en el Geolodia 2023 al Pilar de la Foradada
  MÉS FOTOS
  Més d’un miler de persones participen en el Geolodia 2023 al Pilar de la Foradada - (foto 2)
  Més d’un miler de persones participen en el Geolodia 2023 al Pilar de la Foradada - (foto 3)
  Més d’un miler de persones participen en el Geolodia 2023 al Pilar de la Foradada - (foto 4)

   

  Amb el cartell de complet, el Geolodia Alacant 2023, iniciativa de divulgació amb excursions de camp guiades per geòlegs, va tenir lloc al Pilar de la Foradada el dissabte passat, 6 de maig. A través de dues rutes curtes d'uns 4 quilòmetres, una per la costa i altra per l'interior, els més de 1.000 participants van poder conèixer l'origen de les dunes, la deriva litoral o el riu Sec, i descobrir així les formes peculiars d'erosió, els habitants de fa cinc milions d'anys i l'origen de les roques, entre molts altres aspectes i trets d'interès geològics de l'entorn. Els assistents van tenir l'oportunitat de fer les dues rutes, ja que es van habilitar autobusos llançadora gratuïts entre el riu Sec i la costa de la Torre de la Foradada.

  El Geolodia Alacant 2023 ha sigut organitzat pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d'Alacant i l’Ajuntament del Pilar de la Foradada, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, la Diputació d'Alacant, la Fundació Cidaris i el laboratori IMASA. Aquesta activitat es realitza simultàniament en totes les províncies espanyoles el mes de maig coordinada per la Societat Geològica d'Espanya (SGE) i patrocinada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

  Els Geolodia tenen lloc en entorns de gran interès geològic i ofereixen una informació senzilla però rigorosa. Permet als participants veure eixos llocs amb “ulls geològics” i entendre com funciona la Terra i els seus recursos naturals, com també comprendre el valor del patrimoni geològic i la necessitat de protegir-lo.

  Pujar