elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xiquets i grans gaudixen de l'ampla i diversa oferta de la Bibliopiscina de Picassent

Xiquets i grans gaudixen de l'ampla i diversa oferta de la Bibliopiscina de Picassent
  MÉS FOTOS
  Xiquets i grans gaudixen de l'ampla i diversa oferta de la Bibliopiscina de Picassent - (foto 2)

  La Bibliopiscina, que enguany celebra la seua quarta edició consecutiva, està funcionant des del passat 1 d'agost en horari d'11 a 13.30 hores i ho farà fins al dia 31 d'agost a les instal·lacions de la piscina municipal de Picassent. Es tracta d'una manera de viure la cultura des d'una perspectiva molt més estiuenca, en un entorn familiar i a la fresca, on es barregen les lectures, els treballs manuals i els jocs divertits d'una manera amable i enriquidora. Diàriament passen més d'una desena de persones que formen part d'una diversa programació. De fet, esta segona setmana de funcionament els monitors transmeten lúdicament valors com ara l'amistat, la responsabilitat, la cooperació, la igualtat, el respecte i la integració, sense perdre de vista fer-ho d'una manera alhora divertida i cultural.

  Els més xicotets s'acosten per tal de pintar o dibuixar una estoneta, mentre que els pares poden llegir la premsa diària i els adolescents opten per llibres o còmics, la bibliopiscina s'adapta a tots els gustos i les edats. De la mateixa manera, també trobem jocs de cartes i de taula més tradicionals. Per a la setmana vinent s'han preparat diverses activitats relacionades amb els sentiments i les emocions, mentre que la següent tindrà un caire més cultural. A més a més, els divendres, com a colofó de la setmana, es fan pinta cares, es posa música en un sentit encara més festiu. Des de l'organització valoren de manera molt positiva l'acollida per part dels pares i els fills en una proposta enriquidora i integradora. D'alguna manera, una vegada finalitzades les escoles d'estiu, suposa una alternativa per als menuts.

  Com a balanç de les escoles d'estiu, al voltant de 330 xiquets i xiquetes han gaudit de tres opcions complementàries, tres propostes diferents amb els mateixos objectius on els menuts participen en jocs i tallers que tenen presents els valors pedagògics, igualitaris, d'entreteniment, culturals i esportius. La primera escola, la més antiga, és l'organitzada per la Regidoria de Benestar Social, que té el seu epicentre al Centre Escolar d'Educació Primària (CEIP) Mare de Déu de Vallivana, amb 140 participants. La segona escola, 'El campus d'estiu del poli', que se celebra cada any a les instal·lacions del poliesportiu municipal, ha concitat enguany l'interés de 150 xiquets i xiquetes. L'objectiu és passar el mes de juliol amb la pràctica de diverses disciplines esportives, al marge dels cursos de piscina i jocs d'aigua. Una manera de viure un estiu fent equip i gaudint d'uns dies de germanor en una edició que s'ha estructurat al voltant de la temàtica del circ, on els participants es distribuïxen en grups de 3 a 5 anys, 6 a 9 anys i 10 a 14 anys i prenen el nom d'activitats del món circense. Per concloure, també ha sigut un èxit 'Jocs de Calor', l'escola d'estiu organitzada per l'Escola Municipal de Teatre (EMT). Una escola amb una clara vessant alhora cultural i integradora, que com cada any, i ja en són set, té una excel·lent acollida. De fet, les 40 places s'esgoten en qüestió d'hores, una manera de continuar omplint de teatre el temps d'oci dels xiquets, un motor que mai no s'atura.

   

   

  Pujar