elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reunió d'alt nivell a Picassent per tractar els robatoris de kiwis

Reunió d'alt nivell a Picassent per tractar els robatoris de kiwis

  Davant els últims robatoris que han tingut lloc als camps de kiwis de Picassent, ahir tingué lloc una reunió a l'Ajuntament a iniciativa de l'alcaldessa, Conxa Garcia, on estigueren presents, a més de la primera autoritat municipal, el Director General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, el Comisari en Cap de la Policia Autonòmica Valenciana, Álvaro Rodríguez, el Cap de la Guàrdia Civil de Picassent, Juan Francisco Morales, l'Intendent de la Policia Local, Cristóbal Espinosa, el regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Morató, el regidor d'Agricultura, Joan Vicent Aguado, a més de membres representants dels agricultors de la població productors del cultiu del kiwi.

  Una reunió en la qual l'alcaldessa només començar va agrair tant al Director General, com al Comisari, la seua ràpida resposta davant la necessitat de reunir-se de manera imminent per l'agreujament d'aquesta qüestió que afecta als agricultors des d'inicis del mes de setembre. 'Entenem perfectament la preocupació dels productors, ja que posar en marxa este tipus de producció requereix un cost molt elevat, un important esforç econòmic que ara, si es produeix la sustracció del fruit no es veu gens compensat. Per este motiu, des de l'Ajuntament reforçem la vigilància ', afirma l'alcaldessa, Conxa Garcia.

  Com a resultat de la reunió va eixir un compromís ferm per part de totes les forces de Seguretat representades, especialment les autonòmiques, de cobrir les necessitats de reforçar la vigilància amb nous efectius. Cal recordar, que Picassent és un dels pobles de l'Horta pioner en el cultiu del kiwi com a alternativa a la tradicional taronja i, totes éstes circumstàncies podrien afectar negativament a la possibilitat del creixement de terres dedicades a este cítric.

  Tots els esforços dedicats a controlar la situació

  Des de l'Ajuntament de Picassent, des dels inicis s'han posat totes les mesures que han sigut necessàries, dins les competències municipals per tal de controlar els robatoris de kiwis. S'ha reforçat la vigilància amb efectius de la Policia Local, s'ha demanat també la col·laboració de la Guàrdia Civil, per això estan intervenint des del passat mes d'octubre agents de la unitat Roca de la Guàrdia Civil, forces de seguretat especialitzatdes en estos temes. I, com a resultat, al mateix mes es produïren les primeres detencions.

  També, fa unes setmanes tingué lloc una Junta de Seguretat Extraordinària per tractar especialment esta problemàtica i des de l'Administració local es demanà novament reforços en la vigilància.

  Pujar