elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria de Joventut treballa amb l'adolescència picassentina la importància de la salut mental

La Regidoria de Joventut treballa amb l'adolescència picassentina la importància de la salut mental
  • A través de diferents activitats, un grup de joves de l'IES l'Om s'ha endinsat en els problemes de depressió, ansietat i autoestima que afronta la joventut, per causes diverses com els estudis, el futur laboral o les relacions afectives

L'adolescència és una de les etapes més complicades d'una persona, plena de canvis, de presa de decisions, de processos tant físics com socials... I és per això que cal prioritzar en la seua educació aspectes que puguen ajudar-los a portar estos anys d'una manera saludable, tant el vessant físic com l'emocional i mental. Esta última ha sigut la protagonista dels tallers oferits per la Regidoria de Joventut a un grup de 17 joves de l'IES l'Om de Picassent.

Gràcies a dinàmiques, xerrades i debats, els i les joves participants han conegut què és la depressió, com es pot afrontar, quina importància hi té tindre autoestima, com es controla l'ansietat i quins factors la provoquen, i altres temes d'interés al voltant de la salut mental. Ells i elles mateixes han donat la seua opinió al respecte, han compartit les seues experiències personals, han debatut sobre estos trastorns i han posat diferents solucions damunt de la taula que poden ser útils per a ells mateixos i per a altres joves de la seua edat.

La fundació FAD, a través del seu programa SIOF (Servei d'Informació i Orientació de FAD) ha participat en este projecte, amb psicòlegs experts en la matèria, que han guiat l'alumnat a trobar respostes a moltes preguntes que ronden pels seus caps. Ràdio l'Om de Picassent també ha col·laborat en este programa, amb una sessió pràctica al voltant d'accions comunicatives per a informar la resta d'alumnat de l'institut de l'aprés a este projecte.

"La salut mental és un tema clau a tractar entre els i les joves, perquè necessiten informació al respecte, però també el suport i la confiança perquè entenguen la importància de cuidar-se, també mentalment", assegura el tècnic de l'àrea de joventut Voro Donat, afegint que "Els i les adolescents tenen molts dubtes i preocupacions que han de ser escoltades, i projectes com estos enforteixen la seua autoestima, a més de millorar les seues capacitats comunicatives".

Pujar