elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La presó de Picassent registra un macrobrot amb més de mig centenar de casos

La presó de Picassent registra un macrobrot amb més de mig centenar de casos
  • El brot es va detectar aquest dijous a la tarda i aquest divendres ja s'han confirmat 52 positius

Nou brot de coronavirus a la presó de Picassent i aquesta vegada és de gran envergadura. Afecta 52 persones, tal com ha denunciat el sindicat CSIF, que lamenta que s'ha expandit en poques hores després del retorn de permís d'un intern. El sindicat insisteix en l'aplicació de mesures urgents per evitar contagis, com la suspensió temporal de permisos i conduccions.

El brot es va detectar a la tarda d'aquest dijous i que a aquestes hores del matí ja s'ha ampliat a 52 persones, s'estén entre els mòduls 14 i 16. El sindicat assenyala que aquesta situació també podria afectar funcionaris de presons encarregats de aquests mòduls. CSIF ve insistint en la necessitat de realitzar PCR amb periodicitat als treballadors de centres penitenciaris.

El sindicat lamenta que aquest brot s'haja produït en un context en què Institucions Penitenciàries no ha aplicat mesures preventives reclamades per CSIF, com la suspensió temporal de permisos i conduccions causa de l'potencial perill de contagi que podia suposar per a la salut d'interns i treballadors de l' centre.

La central sindical també ha sol·licitat reiteradament, tant a les adreces de les presons com a Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, la distribució generalitzada d'equips de protecció individual adequats per als treballadors. Aquesta mateixa manca l'ha denunciat CSIF davant Inspecció de Treball, Defensor de el Poble i Parlament Europeu.

CSIF va traslladar igualment el passat 4 de gener a Secretaria General d'Institucions Penitenciàries l'elaboració urgent del pla de vacunació per a funcionaris de presons, de manera que garantisca la protecció dels treballadors davant el coronavirus, ja que es tracta d'un col·lectiu que pateix un elevat risc de transmissió i exposició, i té la catalogació de servei essencial. El sindicat recorda l'especial situació de centre penitenciari de Picassent per l'alt nombre de reclusos ingressats i el risc d'expansió de contagis.

Pujar