elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent tracta l'obertura del mercat exterior y les terrasses de bars i restaurants

Picassent tracta l'obertura del mercat exterior y les terrasses de bars i restaurants
  • El mercat exterior obrirà el proper dissabte, 9 de maig, amb productes alimentaris de primera necessitat i dins les condicions establertes i les terrasses de bars i restaurants, ho faran el 11 de maig

MÉS FOTOS
Picassent tracta l'obertura del mercat exterior y les terrasses de bars i restaurants - (foto 2)

A la Junta de Portaveus, que tingué lloc ahir per via telemàtica, es va tractar la flexibilització de les restriccions socials dins de l’estat d’alarma segons l’ordre decretada pel govern espanyol el passat 3 de maig. En concret, l’obertura de mercats exteriors no sedentaris i la prestació de serveis per part dels bars i restaurants.

D’esta manera, des de l’equip de govern es va comunicar que el proper dissabte, dia 9 de maig tindrà lloc al mercat exterior la venda de productes alimentaris de primera necessitat. Ara bé, dins les mesures de prevenció i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat. I com a resultat, les parades es col·locaran únicament en el tram del carrer de Cervantes que forma part també de la plaça del mercat. Una zona que estarà acotada per una valla que el veïnat haurà de respectar i amb un aforament limitat. Els clients hauran de guardar en tot moment les mesures de prevenció i distàncies de seguretat.

Obertura de terrasses en bars i restaurants

Per altra banda, també es va tractar l’obertura de les terrasses de bars i restaurants. La primera represa d’activitat comercial minorista que també suposarà uns determinats canvis. El número de taules s’haurà de limitar al 50 % de les autoritzades en l’any 2019. I també, degut al compliment de l’obligació de situar les taules amb la distancia física de 2 metres, els hostalers podran demanar a l’Ajuntament un increment de la superfície d’ocupació de via pública, sempre dins els criteris que marca l’Ordenança municipal. Cal recordar també, que esta mesura no incrementarà les despeses econòmiques dels hostalers, degut a que l’Ajuntament, a l’inici de  l’estat d’alarma ja va decretar la suspensió del pagament de taxa per ocupació de via pública a bars i restaurants.

La sol·licitud d’ampliació de la superfícies de la terrassa s’haurà de fer per via telemàtica a través de la seu electrònica de la web de l’Ajuntament de Picassent. A la petició, els hostalers hauran d’adjuntar un croquis de com queda l’ampliació, respectant sempre les zones de pas i tenint en compte l’afluència de vianants. Respecte als “cenadors” o instal·lacions fixes tancades hauran d’estar en tot moment oberts per facilitar la ventilació.

“Per fi han arribat les primeres mesures de flexibilització social que la societat estava esperant, però  demane a la ciutadania prudència i un comportament responsable a l’hora d’eixir i fer ús d’estos primers serveis. La salut està en joc i un repunt en els contagis ens faria retrocedir en tot allò que hem avançat”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.

Mesures de prevenció i Higiene

Dins el context en que es trobem, la higiene és eix fonamental per tal de previndre nous contagis, per això, els bars i restaurants en esta nova etapa hauran de complir les mesures de prevenció establertes pel ministeri de Sanitat. Com és la correcta neteja i desinfecció del mobiliari i les superfícies que puguen estar en contacte amb les persones usuàries, prioritzar les manteleries d’un sol ús, la prohibició de la utilització de cartes de menús o similars de manera física, la disposició de gel hidroalcohòlic virucida per als clients i fomentar el pagament amb targeta, entre altres.  

Pujar