elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent reivindica un poble sense armaris en el dia contra l'LGTBI-fòbia

Picassent reivindica un poble sense armaris en el dia contra l'LGTBI-fòbia

  El 17 de maig es commemora la data en la qual l'Assemblea General de l'OMS va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, posant fi amb això a la percepció internacionalment institucionalitzada de l'homosexualitat com una “malaltia susceptible de ser curada”.

  Picasssent crida hui fort contra l'LGTBI-fòbia. La Plaça de l'Ajuntament ha sigut l'epicentre d'una concentració on l'alumnat de l'IES l'Om ha sigut el protagonista amb la lectura del manifest que clama pels drets d'este col·lectiu.

  També l'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, i el regidor de l'àrea de polítiques LGTBIQ+, Carles Silla, s'han sumat a la cita, en un acte on la batucada de l'IES l'Om ha arribat a la plaça amenitzant la desfilada baix el lema «Picassent sense armaris».

  «Hui en esta plaça de l'Ajuntament alcem la veu per totes aquelles persones que no poden fer-ho, per a reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+. Una societat que no discrimina és una societat millor per a totes i tots», ha manifestat la primera edil, convidant el públic present, en finalitzar, per cridar ben fort «Picassent sense armaris».

  I este mateix slògan protagonitza el miler de motxilles que durant els pròxims dies podran recollir-se a la Casa de Cultura i fins esgotar existències, amb l'objectiu de fer visible la necessitat de respectar els drets humans a qualsevol part del món.

  Pujar