elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent presenta el projecte de rehabilitació del Grup de vivendes Verge de Vallivana

Picassent presenta el projecte de rehabilitació del Grup de vivendes Verge de Vallivana

  En una reunió informativa, ha explicat al veïnat les actuacions previstes, les quals, estaran subvencionades per Fons Europeus dins el Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència

  Fer del Grup de vivendes Verge de Vallivana un conjunt d’habitatges moderns, confortables, sostenibles i amb les dotacions adaptades a la normativa d’accessibilitat i eficiència energètica és l’objectiu del projecte de rehabilitació d’este conjunt de vivendes, el qual es troba emmarcat dins del Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència de la Unió Europea. En este sentit, l’actuació serà gestionada per l’Ajuntament de Picassent i serà finançada a través d’una subvenció de Fons Europeus.

  És per això que s’ha convocat al veïnat d’este grup de vivendes a una reunió que ha tingut lloc recentment al saló d’actes de la Casa de Cultura. Una trobada en la que ha estat present el regidor de Participació Ciutadana, Salvador Morató, junt a personal tècnic de l’Ajuntament, i en la qual, Elena Beunza, en nom de l’empresa URBHE, encarregada d’escometre el projecte, ha explicat detalladament el procés d’esta actuació.

  “És una oportunitat única que no podíem perdre davant una subvenció així d’Europa. Condicionar estes vivendes de tanta antiguitat és una prioritat. Per això, l’Ajuntament portarà de la mà al veïnat per a la sol·licitud de les ajudes”, afirma el regidor de Participació Ciutadana, Salvador Morató.

  Els treballs inclouen, entre altres, la renovació de les façanes, també de les cobertes utilitzant aïllants tèrmics, substitució de finestres, instal·lació de generadors d’aigua calenta i calefacció, etc.., sempre en la línea d’aconseguir una major eficiència energètica que podria arribar fins a un 80%. Per accedir a les ajudes, segons es va explicar en la reunió, es imprescindible que el veïnat es constituixca en Comunitat de Propietaris, i l’Ajuntament es compromet a acompanyar i facilitar totes les gestions i tràmits corresponents. De fet, les ajudes poden arribar fins al 100% de l’actuació depenent de la situació de vulnerabilitat dels propietaris.

  Pujar