elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent posa en marxa la Campanya Organitza l'Orgànica

Picassent posa en marxa la Campanya Organitza l'Orgànica
  MÉS FOTOS
  Picassent posa en marxa la Campanya Organitza l'Orgànica - (foto 2)

  L'Ajuntament de Picassent, a través de les Regidories de Medi Ambient i Serveis Municipals, han posat en marxa una campanya per a la recollida de la fracció orgànica amb l'objectiu de convertir un residu en un recurs, reduir notablement les deixalles que arriben a l'abocador i millorar la qualitat de totes les deixalles que separem i reciclem per alhora, millorar també el medi ambient.

  Un equip d'informadors i informadores està visitant les cases del veïnat de la zona nord per explicar com funciona el nou sistema de recollida i fer entrega del «Kit de l'Orgànica», que inclou: un poal de 10 litres, especial per a dipositar les restes orgàniques, un roll de bosses biocompostables, una clau per a obrir el contenidor d'orgànica i un fullet informatiu sobre el funcionament del nou sistema de recollida, una revista amb consells per a separar correctament les diferents fraccions de residus, una guia ràpida sobre els residus orgànics en forma d'imàn per a la nevera.

  A més, als carrers d'esta zona s'han instal·lat diversos contenidors exclusius equipats amb la tecnologia Smart-City per millorar el servei de recollida.

  En cas que alguna persona no es trobe a casa en el moment de la visita de l'equip informador, els dissabtes 12 i 26 de maig, al parc infantil de la zona nord, hi haurà un punt informatiu on les persones assistents rebran el material i totes aquelles aclaracions que necessiten. A més, podran participar en les activitats i tallers que es realitzen allí mateix.

  Segons ha manifestat la regidora de l'àrea de Medi Ambient, Lola Albert, «Hem seleccionat zona nord per implementar este nou repte de separar l'orgànica i estem segurs/es que entre totes i tots situarem Picassent a l'altura d'altres ciutats europees que fa anys aprofiten este residu per convertir-lo en energia i fertilitzant- D'altra banda, i d'acord amb la normativa europea, ens hem marcat un límit temporal de dos anys per estendre-ho a la resta de la població».

  Tota la informació d'esta Campanya està disponible en la web organitzalorganica.es

   

  Pujar