elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent rep dos milions i mig d'euros de la Conselleria d'Agricultura en ajudes per al regadiu

Picassent rep dos milions i mig d'euros de la Conselleria d'Agricultura en ajudes per al regadiu

  L'alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, juntament amb el regidor d'Agricultura, Joan Vicent Aguado, varen donar recentment la benvinguda al Secretari Autonòmic, Francisco Rodríguez, i al Director General, Roger Llanes, rebent-los en el despatx de l'alcaldia. A continuació, va tenir lloc en el Saló del Plens de l'Ajuntament una trobada amb els representants de les cooperatives agràries, sectors de reg, representants de sindicats agraris i agricultors en general en el qual, el Secretari Autonòmic, en primer lloc, va confirmar la concessió a Picassent de les Ajudes a l'Ús i racionalització de l'aigua del reg (URA), destinades a les comunitats de regants dels sectors IV i XI, i també de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural (PDR), els beneficiaris del qual són la comunitat de regants del sector IV i el sector X. En total, dos milions i mig es destinaran a la millora dels camps del terme municipal picassentí. En el cas del PDR cal destacar que l'import concedit suposa el 70 % de la inversió prevista.

  Conxa García, va agrair al Secretari Autonòmic "la seua proximitat i la seua ràpida resposta davant les inquietuds que hagen pogut sorgir entre els agricultors de la població". Al llarg de la seua intervenció i amb un discurs motivador, Rodríguez Mulero va aclarir amb exemples, dades i xifres la situació que viu actualment el camp valencià i la importància que té el sector agrari dins de l'economia de mercat. Millorar les estructures agràries, adaptar-se a les condicions que imposa el mercat tant en el preu com en les varietats que es conreen, millorar els costos de producció, unir esforços, deixar pas als joves, buscar nous mercats, centrar-se a oferir un producte de qualitat i no en la quantitat, són algunes de les vies de solució que ha vingut a observar el Secretari Autonòmic a la problemàtica actual que viu el camp valencià.

  "És necessària la professionalització del camp. De mitja, a la Comunitat Valenciana, les propietats de cítrics no sobrepassa les 11 fanecades i tan sols un petit percentatge d'agricultors es dediquen exclusivament a això. Així no anem a cap part", afirmava el Secretari Autonòmic qui ha posat l'accent en la necessitat de conrear grans extensions per produir i exportar als mercats internacionals. "Possibilitats hi ha i moltes, cal obrir-se a nous mercats, com per exemple a Xina, amb el qual existeix un conveni subscrit de comercialització". D'altra banda va apel·lar a la unió dels agricultors per obtenir majors assoliments i va aprofitar per destacar la recuperació de Intercitrus, la interprofessional espanyola de cítrics, després de 10 anys de letargia.

  Dins de les iniciatives de la Conselleríad'Agricultura, a més dels diferents plans d'Ajudes per a la millora dels camps, Rodríguez Mulero va destacar l'aprovació recent del projecte de Llei d'Estructures Agràries, la qual, fixa la futura estructura productiva agrària valenciana. D'altra banda, va fer referència als grans desafiaments als quals s'ha d'enfrontar la nostra agricultura com són els llargs períodes de sequera a causa del canvi climàtic.

  El públic va valorar positivament esta trobada, i en concret els representants dels sectors de reg de Picassent opinen que "totes les persones presents hem tingut l'oportunitat d'escoltar un discurs molt favorable en el qual s'han donat a conèixer moltes accions en positiu a favor de la nostra agricultura". A més, coincidint amb Rodríguez Mulero, volen fer una trucada sobretot al col·lectiu més jove perquè es dediquen a l'agricultura i s'acullen a les ajudes i subvencions convocades. "Tenim un terme municipal molt gran i cal treballar en comú per a la creació de col·lectius que faciliten les tasques de recuperació agrària al nostre poble", conclouen.

  Pujar