elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent, en marxa cap a la transició energética

Picassent, en marxa cap a la transició energética
  • L’Ajuntament promou una xerrada informativa de l’OTEA amb l’objectiu de donar a conéixer a la ciutadania els avantatges de la utilització d’energies renovables.

Atenent  a la realitat que el model energètic actual té uns costos econòmics, socials, ambientals i per a la salut de les persones molt elevats, des de l’Ajuntament de Picassent, s’ha promogut una xerrada informativa sobre l’autoconsum i estalvi energètic impartida per l’OTEA,, Oficina de Transició Energètica i Acompanyament, un servei itinerant de la Generalitat Valenciana que està recorrent pobles i ciutats per apropar a la ciutadania els beneficis de la utilització de les energies renovables, i així, anar articulant, a poc a poc, la transició energètica cap a un model més sostenible.

L’acte ha tingut lloc a la Casa de Cultura i ha sigut coordinat per l’àrea Punt GVAnext de la Regidoria d’Urbanisme i Fons Europeus. Una iniciativa emmarcada dins dels Fons Europeus Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Les persones assistents han rebut informació sobre les ajudes existents de cara a optar per les energies renovables, els avantatges de constituir-se en comunitats energètiques  i l’estalvi econòmic que suposa, així mateix, els participants pogueren plantejar els seus dubtes sobre l’autoconsum, tant a nivell individual com col·lectiu.

A més, durant tota la vesprada a la plaça de l’Ermita estigué instal·lada una carpa a la que la ciutadania podia acostar-se per rebre informació actualitzada.

Entre els principals beneficis de la transició energètica trobem: la contribució a reduir l’impacte del canvi climàtic, una millor qualitat de l’aire i una major independència exterior de les grans potències energètiques exteriors. .

Les persones interessades en tindre més informació sobre este tema poden demanar cita prèvia al Punt GVAnext de l’Ajuntament de Picassent o també a través de correu electrònic gvanext@picassent.es.

Pujar