elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent inverteix 171.820 euros en la millora del reg dels parcs Abril Martorell i Horta de Torrent

Picassent inverteix 171.820 euros en la millora del reg dels parcs Abril Martorell i Horta de Torrent
  • La implantació d’un sistema intel·ligent de reg fent ús de les noves tecnologies reportarà un notable estalvi d’aigua, un pas més que fa que Picassent es trobe cada vegada més a prop dels estàndars europeus.

Picassent continua avançant cap a la sostenibilitat, sent en esta ocasió l’estalvi i ús responsable de l’aigua el principal objectiu de les obres de renovació de reg, sistema de telegestió i millora de la jardineria dels parcs Abril Martorell i Horta de Torrent. Una actuació que s’ha posat en marxa fa pocs dies i que comporta també una reforma integral de modernització de la jardineria en els dos parcs.

“El manteniment de parcs i jardins requereix d’un subministre d’aigua continu pel que és de vital importància maximitzar l’eficiència de les xarxes de reg”, afirma l’alcaldessa, Conxa García. I en este cas, fent ús de les noves tecnologies, l’Ajuntament de Picassent va a implantar un sistema de telegestió de reg que serà utilitzat via web o aplicació mòbil, el qual, entre altres coses, permetrà tindre accés a un registre de dades agroclimàtiques en temps real, detectar fallos en la xarxa i adequar el reg d’acord als períodes de pluja o sequia. Un sistema novedós que es pretén incorporar en un futur a la resta de zones enjardinades del municipi.

Tasques d’adequació i neteja dels jardins

A més de la implantació d’este nou sistema, està treballant-se en els parcs la renovació de tota la xarxa substituint tuberies i arquetes que estiguen defectuosos, d’ahí que s’estiguen excavant els alcorques, també estan fent-se tasques de poda i s’eliminaran tocons, arbres morts o que estiguen en mal estat i es substituirà part de la gespa per altres espècies que necessiten menys aigua i manteniment. Tot el reg de l’espai enjardinat serà per goteig.

En el parc Abril Martorell es comptarà amb la particularitat de la instal·lació d’un jardí de pluja on es plantaran espècies resistents a l’embassada, un espai que recollirà i absorbirà les aigües que discorren pel camí central del parc en cas de pluges intenses, d’esta manera, s’evitarà una excessiva acumulació d’aigua en el carrer Camí del Devadillo.

 

Pujar