elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent instal·larà un Punt Violeta durant les seues Festes Patronals

Picassent instal·larà un Punt Violeta durant les seues Festes Patronals

    El passat mes de juliol, la Regidoria d'Igualtat va impulsar la campanya «Per unes festes lliures d'agressions sexistes» dins de la qual es va portar a terme l'acció «Posa't les ulleres violeta» amb l'objectiu d'eradicar qualsevol tipus de violència contra les dones i posar l'accent en les causes que la sustenten. A més, als diferents espais del recinte de les festes taurines s'instal·laren cartells amb frases, a mode de decàleg, que desmuntaven i denunciaven creences i mites erronis estesos que justifiquen o culpabilitzen a les dones d'estes situacions, a més de recordar la responsabilitat de totes i tots, homes i dones, de denunciar qualsevol agressió que es presencie, així com donar informació dels telèfons de denúncia en cas de ser víctima d'una agressió.

    Durant estes Festes Patronals, a més de continuar amb estes accions, es comptarà amb un Punt Violeta, ubicat a la Plaça Europa (zona de les carpes), on es portaran a terme el major nombre d'actuacions. Allí un grup de professionals realitzaran funcions de sensibilització, prevenció, informació i assessorament en cas de situacions d'assetjament, abús i/o agressió sexual. A més a més, s'oferirà informació al voltant de la Regidoria d'Igualtat: els serveis que ofereix, on es troba ubicada, a més de visibilitzar la resta de serveis del municipi implicats en l'atenció i acompanyament de dones que pateixen situacions de violència. El Punt Violeta estarà operatiu els dies 31 d'agost, 1, 7 i 8 de setembre, des de les 24 hores de la nit fins l'acabament de les actuacions.

    L'Ajuntament, per a la instal·lació del Punt Violeta, ha comptat amb el suport de la Mancomunitat de l'Horta Sud, amb qui ha signat un Conveni de cessió de la carpa per a un període de quatre anys, al llarg del qual el consistori picassentí podrà fer ús de la mateixa per a la promoció de la igualtat i la prevenció de tot tipus de violència contra les dones.

    Segons ha manifestat l'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, «Des del Consistori volem que totes les persones que participen de les Festes Majors puguen disfrutar d'uns dies on el respecte, l'harmonia i la bona convivència siguen les notes imperants».

    Pujar