elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent dóna inici a les Festes Majors

Picassent dóna inici a les Festes Majors
  MÉS FOTOS
  Picassent dóna inici a les Festes Majors - (foto 2)
  Picassent dóna inici a les Festes Majors - (foto 3)
  Picassent dóna inici a les Festes Majors - (foto 4)
  Picassent dóna inici a les Festes Majors - (foto 5)
  Picassent dóna inici a les Festes Majors - (foto 6)

  A Picassent ja està tot preparat per viure les Festes Majors de 2018. Per això, esta vesprada s'ha donat el tret d'eixida a la programació d'actes que des de divendres 31 d'agost fins el pròxim 10 de setembre ompliran el municipi de diversitat, música, tradició i molt de protagonisme local amb la participació de les associacions i col·lectius del municipi.

  Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina 2018

  La vesprada ha tingut el seu inici a l'esplanada de l'Ermita amb l'entrega dels Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina 2018. Enguany la seua 35 edició ha tingut com a guanyadors de les diferents modalitats a Salvador Serra Santamaría, Josep Vicent Tronchoni González, Juan José Díaz Alemany i Fernando Cuenca Romero amb el projecte singular d'investigació local pel seu Barranc de Picassent. El premi de portada del Llibre de Festes ha sigut per a Roberto Ayala López amb una imatge que il·lustra l'escultura del Vell i la Vella, recentment descoberta a l'esplanada de l'Ermita. Pel que fa al premi de Narrativa enguany la guanyadora ha sigut Eva Pelegrí Margeli pel seu treball El Tamarro, el premi de poesia per a Miguel Ángel Ruiz Serra amb Viàtic, i el premi de narrativa local per a José Albert Toledo amb Nota de Comiat.

  Acte de felicitació pública

  Els veïns Eloina Hernández Doria i Alberto González Álvarez han rebut un reconeixement pel seu treball i aposta per la recuperació de la cultura popular picassentina amb la publicació del seu llibre El vell i la vella: una tradició de Picassent i també a l'Associació d'Amics de Cristòfor Aguado pels seus 25 anys compromesos amb la Cultura i per la donació del grup escultòric del Vell i la Vella al poble de Picassent.

  Exposició jove

  Al mateix emplaçament ha tingut lloc la inauguració de l'exposició de fotografia Joves d'ahir i de hui, una mostra fotogràfica de l'evolució de la joventut del municipi en els últims 60 anys.

  Correfocs i discomòbil per tancar la nit

  Des de l'Ermita fins a la Plaça de l'Ajuntament, ha tingut lloc el tradicional correfocs, a càrrec dels Dimonis de la Dalla de Picassent. El primer dia de Festes ha tingut com a colofó una discomòbil a la Plaça d'Europa.

  Pujar