elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent augmenta les ajudes agràries 'Terme Viu' de 21 a 35 euros per fanecada

Picassent augmenta les ajudes agràries 'Terme Viu' de 21 a 35 euros per fanecada

    L'Ajuntament de Picassent ha aprovat la nova ordenança d'ajudes per tal d'incentivar la recuperació agrària al municipi. Es tracta d'intentar que les parcel·les i cultius abandonats tornen a ser rendibles i poder gaudir d'un terme viu. En les noves bases específiques per a la concessió d'estes ajudes, la quantitat de la subvenció passa de 21 a 35 euros per fanecada, fins a un màxim de 1.500 euros per sol·licitud i persona beneficiària, en un clar impuls al conreu de les terres del terme picassentí, tot i que estes ajudes no eximeixen de l'obligació del pagament del rebut d'IBI rústica.

    En este sentit, el regidor d'Agricultura, Joan Vicent Aguado, destaca «la importància de mantenir el nostre patrimoni natural, més si tenim en compte que Picassent disposa d'un dels termes més extensos de la província de València, prop dels noranta quilòmetres quadrats». A més a més, estes ajudes són una iniciativa de caire pioner en tota la comarca de l'Horta Sud, l'objectiu de la qual és fer valdre el caràcter agrícola de la localitat i estimular l'agricultura en aquells terrenys que es troben abandonats.

    El termini de presentació finalitza el pròxim 15 d'octubre i totes les persones interessades podran presentar les sol·licituds a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Ens trobem davant d'una eina que pretén pal·liar la situació crítica que viu el camp, per la qual cosa la Regidoria d'Agricultura manté com un objectiu fonamental impulsar polítiques i iniciatives de caràcter municipal destinades al foment de l'agricultura com a sector econòmic de present i de futur.

    Pujar