elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent aprova el pressupost municipal del 2021 posant atenció a l’ajuda social, la reactivació de la economia i les inversions

Picassent aprova el pressupost municipal del 2021 posant atenció a l’ajuda social, la reactivació de la economia i les inversions
  • La Corporació municipal ha aprovat el Pressupost per al 2021 en el ple celebrat el passat dijous amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Unides Podem, l’abstenció del Partit Popular i en contra, Ciudadanos

Atenció social, reactivació de l’economia i un gran impuls inversor són els tres pilars bàsics del Pressupost Municipal de l’Ajuntament de Picassent per al 2021. Uns comptes municipals que ascedeixen a un total de 18.007.304,15 euros, un 8 % més respecte a l’any anterior i que es troben marcats per la pandèmia del Coronavirus i la seua evolució,

“Estem davant el pressupost municipal més expansiu de la història democràtica de Picassent, el qual, té com a un dels principals objectius que ningú es quede darrere, sobretot els més vulnerables, i al mateix temps, en general, aconseguir una millor qualitat de vida per al veïnat gràcies a un ampli llistat d’inversions que anem a escometre”, afirma el regidor d’ Economia i Hisenda ,Francisco Quiles.

La despesa en ajudes socials s’incrementa en un 250 %

La pandèmia ha afectat greument i continua afectant sense treva a la societat. A l’àrea de Benestar Social des que s’inicià esta crisi s’ha observat un notable increment de demanda d’ajudes de primera necessitat. Per això, de cara al 2021 la despesa prevista d’ajudes d’emergència i d’alimentació és de 425.000 euros, s’ha incrementat en 255.000 euros respecte al 2020. Una quantitat que és susceptible d’augment, amb fons procedents dels romanents de tresoreria, en cas que les circumstàncies així ho requeriren.

Així mateix, cal destacar la creació d’una partida nova de 30.000 euros per atendre el conveni que l’Ajuntament signarà amb la Creu Roja en 2021. I la importància de mantindre l’ajuda a domicili, la qual, obté un l’increment de 60.000 euros, passant a una dotació de 185.000 euros.

Per altra banda, seguint l’objectiu de reactivació de l’economia i més concretament pel que fa al comerç local, des de la Regidoria de comerç s’ha dotat una nova partida de 25.000 euros per contribuir a una campanya de foment del comerç local.  També, tot i la situació d’incertesa de cara a poder justificar després les despeses, s’ha decidit mantindre totes les subvencions a les associacions locals ja que el teixit associatiu del poble és ampli.

“Picassent és un poble que ha anat evolucionant amb el pas del temps amb un increment de la població important que requereix de noves infraestructures i inversions si el que es vol es millorar la qualitat de vida del veïnat. Així mateix, este equip de govern mira cap al futur amb un projecte de municipi més sostenible i respectuós amb el medi ambient, per este motiu el capítol de les inversions suposa un 13,13 % del total del Pressupost municipal per a 2021”, afirma l’alcaldessa, Conxa Garcia.

Un total de 2.364.113 euros destinats a inversions

En un total de 5 grans línies de actuació s’agrupen les inversions programades per a l’any que està a punt de començar:

1. Millora de les Infraestructures, on destaca el col·lector de pluvials dels carrer Mossén Carbó, amb 108.400 euros i 144.400 euros per a la construcció de carrils bici .

2. Aposta per les energies renovables, amb 136.543 euros destinats per a la millora de l’eficiència energètica del Barri de l’Omet, 100.000 euros per a l’adquisició de vehicles elèctrics o 84.988 euros per a la millora energètica del Centre de Convivència.  

3. Inversions en noves instal·lacions municipals com és la construcció d’una nova pista poliesportiva coberta a la qual es destinaran 278.659 euros, la creació de la Casa de la Dona, amb 200.000 euros o la Sala d’exposicions de l’Ermita amb 170.000 euros.

4. Creació i millora d’espais públics on destaca el projecte de restauració del barranc amb 75.000 euros i la Fase II de la remodelació de la plaça Ausiàs March, dotada amb 595.597 euros.

I per últim dins l’àrea de Modernització de l’Administració Local cal tindre en compte l’adquisició d’equips i programes informàtics per un total de 40.000 euros.

En definitiva, un Pressupost Municipal que contempla un notable increment de la despesa per al 2021, tot i la merma d’ingressos produïda en diverses partides com poden ser aquelles que fan referència a l’impost per ocupació de via pública de taules i cadires, mercat exterior, activitats del poliesportiu, activitats culturals, activitats de majors, l’IBI, etc. “Un Pressupost que és la resposta de l’Administració Local front al dur impacte que està tenint la pandèmia de la Covid19 en la ciutadania i que vol garantir el dret de tota persona a viure dignament”, conclou el regidor Francisco Quiles.

Un pressupost que ha comptat amb el suport de la majoria dels partits polítics

Durant la celebració del plenari els portaveus dels diversos partits politics de la Corporació manifestaren el sentit del seu vot al Pressupost presentat pel grup municipal socialista, el qual, en esta ocasió ha aconseguit el suport de Compromís i d’Unides Podem. La representant de Compromís, Trini Carballo va afirmar que “El nostre grup valora de manera positiva la vessant social d’este Pressupost així com haver tingut en compte les nostres propostes de les quals farem un seguiment. I per això, estos pressupostos compten enguany amb la nostra aprovació”. Així mateix, Juan Francisco Albert, portaveu d’Unides Podem considera que “es de d’agrair l’augment en la partida de la despesa social, així com la possibilitat de participar en l’elecció d’inversions financerament sostenibles, a càrrec del remanent, per això el nostre vot serà a favor”.  

Per altra banda, el Partit Popular va decidir abstindre’s perquè segons la seua portaveu, Amparo Crespo, “són uns pressupostos que no estan a l’altura d’una promoció i desenvolupament de l’economia local”. I en la mateixa línia Juan Manuel Bernal, portaveu de Ciudadanos, va justificar el seu vot en contra perquè “no aposta pel canvi de model productiu que necessita Picassent per a pujar-se al tren del segle XXI”.

Pujar