elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent aprova l'ordenança d'ajudes per incentivar la recuperació agrària al municipi

  • Estes ajudes no eximeixen de l'obligació del pagament del rebut d'IBI rústica

Tot i que l'agricultura està travessant un situació crítica, des de l'Ajuntament no cessen les propostes per mantindre activa esta vessant al nostre terme i facilitar al veïnat les ajudes necessàries perquè totes les parcel·les i cultius abandonats tornen a ser rentables.

Per això, i amb l'objectiu d'incentivar la recuperació de l'activitat agrària, l'Ajuntament ha aprovat una ordenança reguladora de les bases específiques per a la concesió d'estes ajudes. D'esta manera, es permet mantindre el nostre patrimoni natural si tenim en compte que Picassent té un dels termes més extensos de la província de València. I és que estes ajudes són una iniciativa pionera en tota la comarca que tenen com a finalitat estimular l'agricultura en aquells terrenys que es troben abandonats.

La pèrdua de superfície agrícola està derivant molts problemes. És el nostre propòsit contribuir a frenar esta situació i aportar, en la mesura de les nostres possibilitats, totes les ajudes per evitar l'abandonament de les parcel·les agràries. Així ho ha manifestat l'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia.

Totes aquelles persones que vulguen adherir-se a estes ajudes podran presentar les sol·licituds a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, ubicada en la plaça de l'Ajuntament nº2, a partir del 22 de març. L'horari és de dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 17:45 hores. Divendres, de 9 a 14 hores.

Import de les ajudes

La quantia individual de la subvenció serà de 21 euros per fanecada de superfície de cultiu, fins un màxim de 1.500 euros per sol·licitud i persona beneficiària.

Per a més informació, consulta les bases d'esta convocatòria que ja es troben publicades al tauler d'anuncis de la pàgina web municipal i als Serveis Agraris de l'Ajuntament.

https://picassentsitae.sede.dival.es/sitae/MuestraInformacionEdictoPublicoFrontAction.do?idEdictoSeleccionado=27182 

Pujar