elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent adopta mesures contundents davant l’alta incidència del COVID-19

Picassent adopta mesures contundents davant l’alta incidència del COVID-19

  Este matí s’ha reunit el Comité de seguiment de la pandèmia i posteriorment s’ha convocat una Junta de Portaveus per donar a conéixer les noves mesures que afecten sobretot a activitats i dependències municipals, parcs infantils i zones d’esplai.

  La situació generada per l’evolució del Covid-19 en Picassent ha fet que novament el Comité de seguiment de la pandèmia, s’haja reunit per decidir l’adopció de mesures més contundents de prevenció davant l’alta incidència i risc de contagis. Unes mesures  que es complementen amb les ja establertes per la Generalitat Valenciana, en vigor des del passat 7 de gener. Una vegada concretades les decisions, l’alcaldia ha convocat una Junta de Portaveus de caràcter extraordinari i urgent per comunicar, demanar opinió i propostes a la resta de partits polítics que conformen la Corporació Municipal.

  Així, d’acord amb la llei de Règim Local, per decret de l’alcaldia s’han dictat les següents mesures que entraran en vigor demà dimecres, dia 13 de gener, i estaran vigents fins el dia 31 del mateix mes amb l’objectiu de reforçar la prevenció i seguretat del veïnat del municipi:

  • Tancament de les instal·lacions esportives i activitats esportives municipals.
  • Restricció de l’aforament i ús dels parcs infantils i zones d’esplai del municipi.
  • Prohibició de tot tipus d’actes en la via pública.
  • Tancament a la ciutadania dels edificis i activitats municipals en:
   • Casa de Cultura, inclou les dependències de la Ràdio Municipal, a excepció de la Biblioteca i l’Arxiu que mantindran únicament el servei de prèstec de llibres o d’altres materials, sempre que siga amb cita prèvia.
   • L’AUMA.
   • Casa Jove “La Torta”, tot i que mantindrà el servei amb cita prèvia.
   • Escola d’Adults, suspeses les activitats municipals i l’Associació d’Alumnes.
   • Suspensió de totes les activitats de les associacions municipals que tinguen lloc en espais o edificis públics.

  “Des de l’Ajuntament no hem tingut més remei que aplicar mesures dràstiques, és per això que apel·lem al sentit de la responsabilitat i al compliment de les normes que acabem de fer públiques. Els contagis, després de les festes del Nadal, en la seua majoria s’han produït en l’àmbit familiar i social. Les escoles continuen sent segures, per això demanem restringir al màxim els contactes i, a poder ser, la mobilitat. Ara, més que mai, necessitem la col·laboració de la ciutadania per tal de pal·liar esta situació”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.

  A més, la Policia Local vigilarà de prop el compliment de les restriccions d’aforament en els establiments oberts al públic, així com la normativa dictada per la Generalitat Valenciana. El Mercat Municipal, tant interior i exterior estarà també subjecte a un control rigorós d’accés i aforament.

  Es reiterarà de nou als establiments públics la seua obligació de compliment de les mesures de seguretat, així com també als centres de culte religiós i als tanatoris.

  Per altra banda, els serveis essencials municipals es mantindran amb mesures de reforç dins els compliment de les normes sanitàries i sempre amb cita prèvia.

  Pujar