elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El mercat ambulant de Picassent obri este dissabte 6 de juny amb el 95% de les parades

El mercat ambulant de Picassent obri este dissabte 6 de juny amb el 95% de les parades
  • L’entorn del mercat continuarà acotat i es controlarà l’aforament a través dels accessos establerts

L’alcaldessa, Conxa García, i la regidora del Mercat, Lola Albert, es reuniren la setmana passada amb els presidents de les associacions de venedors de mercat exterior AVAME, AIVAV i la federació Unió Gremial amb l’objectiu de tractar la reobertura del mercat exterior. La reunió es va portar a terme dins un clima d’enteniment on les dues parts exposaren els seus punts de partida i es va arribar a la conclusió que l’Ajuntament faria tot el possible per tornar a obrir amb el màxim de parades possible, sempre i quan estiga garantit el compliment de les mesures de seguretat exigides pel ministeri de Sanitat.

Finalment, després d’estudiar la situació, este dissabte dia 6 de juny, eixiran al mercat totes les parades exceptuant les 4 que venen roba de segona mà. L’accés al mercat continuarà acotat per tanques i l’aforament controlat. Per tal de facilitar la distància de seguretat de dos metres i mig entre les parades, s’ha estés el lloc de muntatge, el qual, comprén els següents carrers: C/ Nou d’Octubre, C/ Furs, C/ Verge del Carme, C/ Miraculosa i Pl. Mercat. Els accessos seran pel C/Miraculosa i el C/ dels Furs, a més dels del carrer Cervantes, tant en el seu creuament amb el C/ Major com en el del C/ Gómez Ferrer.

La regidora de mercat, Lola Albert, afirma que “ja amb la reincorporació de les parades d’alimentació, l’Ajuntament va fer un gran esforç econòmic amb el compliment de les restriccions de l’aforament, muntatges de tanques, vigilància, etc... i ara, pensant en la difícil situació que travessen molts venedors, hem incrementat els esforços per a poder obrir amb el màxim de parades possible, encara que fins la fase tres no es podia obrir al 100 %”, conclou la regidora.

 “Som un sector molt tocat des que en 2008 vingué la crisi. I a causa d’esta pandèmia, amb molta probabilitat, d’ací poc de temps entre el 25 i el 30 % dels propietaris de les parades acabaran per deixar-ho i s’hauran de dedicar a altra cosa. Molts viuen al dia i esta situació està acabant amb ells. Per això, demanen un xicotet esforç als Ajuntaments perquè col·laboren”, afirma Miguel Ángel Vinyes Blai, president d’AVAME Comunitat Valenciana.

Pujar