elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Macrobrotes a la presó de Picassent: vuitanta interns contagiats i altres 120 en quarantena

Macrobrotes a la presó de Picassent: vuitanta interns contagiats i altres 120 en quarantena
  • La majoria d'ells havien estat vacunats i sindicats lamenten la situació sanitària extrema que viu en aquests moments el centre

Des del sindicat Acaip de València han confirmat que hi ha dos brots de coronavirus a la presó de Picassent i afecten 80 interns, encara que podrien ser més ja que s'està realitzant PCR a altres 120. Segons les dades disponibles de moment són més de 80 interns els afectats, en dos brots diferents.

El primer d'ells es va iniciar fa dues setmanes, amb més interns positius la setmana passada, i va tenir el seu origen en el mòdul 14 de la Unitat de Preventius. A conseqüència de la mateixa hi ha 14 casos confirmats. Tots els interns estaven vacunats amb Janssen i fins i tot algun d'ells ja havia patit la malaltia anteriorment, detallen en aquest mateix comunicat.

El segon d'aquests brots s'ha confirmat aquesta mateixa setmana i es va iniciar en el mòdul 9 de la Unitat de Compliment. De moment, hi ha 69 casos positius. La major part d'aquests interns també estaven vacunats amb Janssen.

A més, estan pendents de realitzar proves PCR als interns allotjats en el mòdul 8 de la Unitat de Compliment (que alberga a 122 interns). Aquestes proves es duran a terme en els propers dies, i no s'han pogut realitzar abans per la saturació dels serveis sanitaris, lamenten.

Aquest últim mòdul alberga a interns de certa conflictivitat, i és un dels que presenta un menor percentatge de vacunació de tot el centre (al voltant del 80%). Estan convivint en les mateixes cel·les interns vacunats i no vacunats.

Fins al moment no hi ha constància que cap treballador hagi resultat contagiat.

A més de tots els casos positius assenyalats anteriorment hi ha més de 400 interns en quarantena per diverses circumstàncies, fins a 13 mòduls de diferents de centre.
Totes aquestes situacions sanitàries estan suposant una enorme pressió per al funcionament regimental diari de centre.

Pujar