elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IES l'Om participa al projecte de robòtica 'Momo'

L'IES l'Om participa al projecte de robòtica 'Momo'

  L'IES l'Om participa en el projecte de robòtica Momo, una iniciativa que es realitza baix els paraigües de 'El Caleidoscopio' (una start-up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx que desenvolupa projectes d'àmbit cultural, social, científic i tecnològic), i la Universitat de València. La primera fase passa per la formació del professorat, que començara la setmana vinent, despres serà el torn de l'alumnat i, en la tercera fase, al maig de 2019, es presentaran els projectes a un espai públic.

  Momo és un projecte d'innovació educativa on s'unixen art, tecnologia i societat. En el projecte els estudiants s'ensenyen a realitzar efectes especials per tal de produir curtmetratges amb les tècniques d'spot motion i motion control. Els curtmetratges tractaran al voltant dels temes ambientals i socials basats en agroalimentació, cultura, ciutat saludable, energia i mobilitat, i es referiran a una problemàtica detectada en l'entorn local. El projecte promou la investigació, la transferència de coneixement, l'anàlisi crític i la innovació, en matèria de participació, medi ambient i apoderament ciutadà. Per a la seua realització, es construirà amb una impressora 3D que enregistra cadascuna de les escenes amb la tècnica de Motion Control.

  En este projecte es pretén formar i emocionar amb els processos de creació de la tecnologia, alhora que es desperta la curiositat i es fomenten les vocacions tecnològiques i facilitar les eines per tal de suprimir les barreres que impedixen l'accés a qualsevol col·lectiu.

  La regidora d'Educació, Belén Bernat, destaca "l'aposta de l'Ajuntament per les noves tecnologies i, en concret, per la robòtica, que servix de base per a diverses realitats i aplicacions". De fet, fa tres anys el consistori va subvencionar la construcció de drons, mentre que fa dos anys es va posar en marxa un segon projecte de robòtica, que enguany continua, al mateix temps que s'afegix esta nova iniciativa, 'Momo'. El disseny, la impressió 3D, els drons, són noves realitats que ens ajuden a fer més fàcil la vida quotidiana.

  "La introducció de la robòtica en l'àmbit educatiu comporta unes oportunitats molt bones per al desenvolupament de les capacitats de l'alumnat, són estudiants que, posteriorment, eixiran al mercat de treball amb una millor formació i faran que les empreses del municipi puguen beneficiar-se d'este fet", explica la regidora de l'àrea.

  Pujar