elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament presenta el projecte de restauració de la Torre d'Espioca

L'Ajuntament presenta el projecte de restauració de la Torre d'Espioca

  Ahir per la vesprada, a la Casa de Cultura, va ser presentat el projecte de restauració de la Torre d'Espioca a través d'una exposició panoràmica que mostra d'una manera fidedigna i a través de textos, plànols i imatges, tot el procés de rehabilitació.

  I és que, la Torre d'Espioca, un Bé d'Interés Cultural (BIC) del segle XI ubicat al nostre terme municipal serà rehabilitat, en breu, per la Conselleria de Cultura. Antonio Bravo, subdirector General de Patrimoni, va ser el primer en obrir el torn de discursos per parlar d'una Torre que, «No només representa a les picassentines i als picassentins, sinó també, a tots els valencians i valencianes. És tracta d'un exemplar únic que forma part de tot un entramat de torres vigies musulmanes que cal protegir, conservar i donar a conéixer a totes i tots».

  Tot seguit, Maria Pitarch, tècnica de La Fábrica de Esferas, l'empresa encarregada de la redacció i execució del projecte, va explicar detalladament a totes les persones presents el procés de la intervenció genèrica que va a portar-se a terme a la Torre i als seus voltants per, tal i com va apuntar, «tornar-li a este monument la dignitat que és mereix».

  Per la seua banda, l'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, es va mostrar molt orgullosa de poder parlar ja d'un projecte de restauració per a la Torre, «Des d'este equip de govern, hem mantingut moltes reunions durant tots estos anys per a aconseguir el que hui estem vivint. Esta acció culmina un llarg procés que posarà en mans de la ciutadania este gran vestigi del nostre patrimoni local».

   

  Pujar