elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Picassent llança la campanya “Organitza l’Orgànica”

L’Ajuntament de Picassent llança la campanya “Organitza l’Orgànica”
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament de Picassent llança la campanya “Organitza l’Orgànica” - (foto 2)

  Ajudar a reduir els residus, afavorir una economia circular i aconseguir una major sostenibilitat en el municipi és el principal objectiu d’esta nova campanya que implementa la recollida selectiva de matèria orgànica en l’àmbit domèstic.

  Un compromís ferm amb el Medi Ambient i l’objectiu d’aconseguir una major conscienciació ciutadana a l’hora de reciclar són els principals motius pels que l’Ajuntament de Picassent porta endavant aquest novembre la campanya “Organitza l’Orgànica”. Una campanya informativa centrada en ajudar la ciutadania en la separació de residus en matèria orgànica a casa.

  Així, a principis de mes es va repartir en totes les cases un flyer informatiu en el que s’indica què s’ha de dipositar i què no al contenidor marró, a més, es convidava a la població a acostar-se als punts informatius que, del 4 al 15 de novembre, han estat en 4 zones de la localitat: Parc Abril Martorell, Parc Llibertat, Mercat i Ermita, llocs freqüentats en els que dos dies per setmana diversos educadors ambientals han explicat la importància de reciclar adequadament i dipositar al contenidor marró només matèria orgànica per poder així obtindre un compost de qualitat. A més, s’ha fet entrega d’un kit de reciclatge: un xicotet poal i bosses biodegradables.

  L’acció arribarà l’any vinent a les urbanitzacions del municipi

  Una vegada finalitzada la campanya, les persones que no hagen recollit el seu kit de reciclatge poden fer-ho en horari de 9:00 a 14:00 h en la Casa Consistorial (Pl. Ajuntament, 19). Esta actuació de moment es concentra en el casc urbà però està previst implementar-la l’any que ve a les urbanitzacions del poble. Esta campanya s’emmarca dins la campanya genèrica “Per un Picassent ben net”, la qual posa l’accent en el reciclatge i en mantindre la ciutat neta seguint les indicacions de la Llei Estatal 7/2022, de 8 d’abril, que fa referència a residus i sols contaminats per una economia circular.

  Pujar