elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Picassent destina més de 4 milions d’euros dels romanents a inversions

L’Ajuntament de Picassent destina més de 4 milions d’euros dels romanents a inversions
  • Atendre l’ocupació social, millores destinades al sector agrícola i industrial i una aposta clara per l’eficiència energètica i la protecció del medi ambient es troben entre les principals línies d’actuació

En el ple d’este mes de març s’ha donat compte de la liquidació del pressupost 2020 que ha tingut un saldo positiu de 3.112.272 i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 9.283.781 euros. Una situació que ha portat a l’equip de govern a portar a la sessió plenària una modificació de crèdit extraordinària per un valor de més de 4 milions d’euros, els quals, aniran destinats majoritàriament a inversions en el municipi.

"Gràcies a que Picassent, des del punt de vista econòmic, es troba en una situació sanejada- i amb els canvis legislatius portats a terme pel govern central que ens van a permetre fer ús dels romanents de tresoreria que any rere any s’han anat incrementant - amb estos estalvis l’ equip de govern ha elaborat una modificació del pressupost encaminada a fer realitat importants inversions dirigides a millorar les infraestructures i la creació de nous espais públics per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”, afirma el regidor d’Economia i Hisenda, Francisco Quiles.

Diverses són les àrees a les quals van destinats els imports entre elles destacar que, dins la coiuntura en la que ens trobem, ha sigut primordial apostar pel l’ocupació social. Per això s’ha dotat una partida de prop de 100.000 euros per a la contractació de peons de la brigada municipal per portar endavant tasques de reforç en l’adequació de camins rurals, recollida de vertits, manteniment de paratges naturals, neteja del barranc i embelliment del mobiliari urbà i zones públiques. Altres projectes a destacar són: la construcció d’un centre multifuncional: Casa de la Dona, coworking i ocupació, la restauració del pont antic de l’entrada a Picassent i millores en la modernització dels polígons industrials.

Adequació de camins rurals, reasfaltat de carrers i peatonalització

A la millora de les vies de comunicació tan utilitzades pel sector agrícola i per molts ciutadans i ciutadanes, es destinaran 400.000 euros, reasfaltant-se importants trams de camins rurals, als que cal sumar 200.000 euros asignats en el pressupost de 2021, el que fa un total de 600.000 euros en l’acondicionament del terme municipal. Així mateix, va a adquirir-se un nou tractor per a la brigada agrícola i una desbrossadora per un valor de 140.000 euros, i la instal·lació de varies estacions metereològiques en el terme suposaran una inversió de 12.000 euros, les quals, en casos de danys climatològics sobre l’agricultura, podran certificar-los amb una tecnologia validada per a fer-ho.

Així mateix, als Serveis Municipals se’ls dotarà d’una nova desbrossadora que es farà servir per a les vies públiques. A més, la brigada d’obres comptarà amb una nova màquina elevadora i una hidronetejadora per a millorar la neteja dels carrers. Tot això amb una inversió de 46.000 euros.  

Durant este any està previst el reasfaltat de diversos carrers del municipi,  un projecte al que li s’ha asignat un import total de 280.000 euros, així com també l’execució del projecte de remodelació dels carrers Cervantes i Barraques amb una inversió de 400.000 euros.

Aposta clara per l’eficiència energètica i un Picassent més ecològic i sostenible

Responent a la preocupació per la conservació del medi ambient i la reducció d’emissions de CO2 com a eixos principals de la política de l’equip de govern, es va a invertir en diferents línees:

  • Canvis en l’enllumenat públic en el Barri de l’Omet i en l’Avinguda del Sud, amb un cost superior als 350.000 euros.
  • Adquisició de vehicles elèctrics per al transport de persones amb problemes de mobilitat per valor de 75.000 euros i la compra de 3 vehicles per a la Policia Local, dos d’ells elèctrics i altre híbrid amb un cost 175.000 euros.

Millores en el Poliesportiu Municipal i Polígons Industrials

Amb l’objectiu d’oferir un millor servei als usuaris del Poliesportiu, un dels llocs més freqüentats per la ciutadania per a fer esport, es portaran a terme millores en les pistes de futbol 7, Futbol 8 i es repararan les dos pistes poliesportives ubicades a l’aire lliure. Tot, amb una inversió de més de 100.000 euros.

Per últim, cal afegir els 300.000 euros de fons propis que aportarà l’Ajuntament a la subvenció de 485.000 euros concedida per l’IVACE a Picassent a fi que els polígons industrials de la localitat avancen en la seua modernització i en la millora de les infraestructures, i així, fer possible la instal·lació de noves indústries i en conseqüència generar ocupació.

Pujar