elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El món faller protagonitza a Picassent una Ofrena plena de fervor i tradició

El món faller protagonitza a Picassent una Ofrena plena de fervor i tradició

    Picassent va viure el divendres, la vespra de la Vallivana, l'Ofrena a la Mare de Déu en un dels actes més emotius de les Festes Majors. Fervor, devoció i emoció de les falleres, vertaderes protagonistes d'un acte molt sentit i multitudinari. Les comissions falleres, així com la Junta Local Fallera de Picassent van desfilar, acompanyades de la Societat Artístic-Musical, al mateix temps que precedien a la Colla de Portadors i a la Confraria de la Mare de Déu de Vallivana. Tancaven l'Ofrena les autoritats, amb les regidores dels diversos grups municipals i l'alcaldessa, Conxa Garcia, que posava fi a la comitiva.

    Després de recórrer els principals carrers de Picassent, les falleres començaren a arribar a l'esplanada de l'Ermita, on les esperaven els picassentins i les picassentines amb ganes de veure la Mare de Déu. Les falleres majors deixaren els seus rams a l'altar i en finalitzar ho va fer l'alcaldessa. Uns focs artificials van anunciar l'eixida de la Mare de Déu, que va ser oferida al poble, que la va rebre entre aplaudiments. Una coral de xiquets i xiquetes va cantar el seu himne i tot seguit la ciutadania va anar a oferir els seus respectes a la Mare de Déu, que hui viurà el seu dia gran amb un seguit d'actes.

    Prèviament, a l'església de Sant Cristòfor, l'alcaldessa i el rector, Vicent Cardona, van inaugurar l'exposició «Els misteris assumpcionistes d'Elx, València i Castelló, organitzada i cedida per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que es podrà visitar, en horari de misses, fins el divendres 14 de setembre. Dotze panells expositius que ofereixen un recorregut històric de les diverses representacions d'este misteri religiós dins el territori valencià. Conxa Garcia va recordar que es tracta d'unes imatges "que ens traslladen en el temps i que ens ajuden a comprendre la importància que ha tingut, i té, este misteri dins el món religiós, on troba la seua màxima expressió el gran Misteri d'Elx, drama escrit en valencià, d'origen medieval i Patrimoni Immaterial de la Humanitat". Garcia va voler agrair i reconéixer l'esforç de mossén Cardona així com a l'escolà Paco Morató, alhora que a l'AVL, la qual, ha declarat l'any 2018, 'Any dels Misteris Assumpcionistes'.

    Pujar