elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estos Bous posa't les ulleres violeta: Per unes Festes sense agressions sexuals

Estos Bous posa't les ulleres violeta: Per unes Festes sense agressions sexuals
  MÉS FOTOS
  Estos Bous posa't les ulleres violeta: Per unes Festes sense agressions sexuals - (foto 2)

  Una campanya que tindrà com acció principal el repartiment d'ulleres amb l'eslògan Posa't les ulleres violeta, per ser conscients de les desigualtats que imperen a la nostra societat entre homes i dones afavorides per la transmissió de rols i estereotips de gènere a les que tota persona estem exposades des que som menudes i menuts. Els joguets, els conters, les pel·lícules, les revistes, els llibres de text que s'empren a les escoles, els anuncis publicitaris són alguns dels exemples que situen a l'home al centre de la societat i que li donen un paper actiu i de poder, mentre que a les dones se'ls reserva una posició passiva i de submissió. Estes ensenyances propicien que alguns homes es creguen en el dret violentar, agredir i abusar de les dones pel fet de ser-ho.

  A més de les ulleres violeta, els xiringuitos de les associacions del municipi seran espai principal de la Campanya, on es col·locaran cartells i s'escoltaran falques amb eslògans que desmunten alguns mites i algunes creences equivocades que justifiquen les agressions sexuals, a més a més de recordar la responsabilitat de totes i tots, homes i dones, de denunciar qualsevol agressió que es presencie, així com dels telèfons de denúncia en cas de ser víctima d'una agressió.

  «Volem eradicar conductes que atempten contra la llibertat sexual de les dones. Les Festes són un espai on conflueixen diferents col·lectius i des de l'Ajuntament, treballem per què el civisme, la convivència i el respecte estiguen ben presents durant estos dies», ha manifestat l'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia.

  Les festes taurines seran el punt de partida d'esta Campanya que continuarà a les Festes Patronals del mes de setembre on, a més d'estes accions, s'instal·larà un Punt violeta, amb el suport de la Mancomunitat de l'Horta Sud, que facilitarà informació de la campanya, a més de realitzar funcions de prevenció, informació, assessorament davant situacions d'assetjament, abús i/o agressió sexual.

   

   

   

   

  Pujar