elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avancen a bon ritme les obres del nou edifici d’Espai Obert

Avancen a bon ritme les obres del nou edifici d’Espai Obert

  L’obra ja es troba al 50 % del seu procés construcció. Este nou edifici serà de caràcter social i multifuncional però especialment estarà dedicat a oferir una alternativa d’oci saludable als joves i adolescents.

  Des de l’Ajuntament de Picassent s’ha aprofitat la concessió d’una ajuda europea per a que els adolescents i els joves puguen disfrutar d’un edifici d’acord amb les seues necessitats De fet, fa mesos, foren ells mateix els qui, a través d’un procés participatiu, feren les seues pròpies aportacions de cara a la renovació de l’Espai Obert. Però a més, la nova construcció, ubicada en una parcel·la dins el Poliesportiu Municipal, també albergarà activitats per als infants.

  Segons l’arquitecte municipal, “Les obres ja es troben prou avançades. Una vegada finalitzada l’etapa de consolidació de l’estructura, la construcció en estos moments es troba en fase de realitzar els tancaments, tant interiors com exteriors, a més de començar amb les instal·lacions elèctriques”. D’esta manera, si l’empresa continua treballant a este bon ritme compliria amb el termini de finalització, que està previst per al proper mes d’octubre.

  Amplios espacios y zonas ajardinadas

  Amb una superfície útil de 355,60 metres quadrats l’espai interior es troba dividit en dues zones i compta amb 6 aules, banys i espais per emmagatzematge. A més, també es té previst condicionar la part exterior del voltant amb la construcció de rampes d’accés i prop de 100 metres quadrats de zona enjardinada.

  L’Espai Obert, posat en marxa des de fa anys des de la regidoria de Benestar Social, té com a objectiu oferir un espai municipal alternatiu d’oci als joves d’entre 12 i 17 anys. Un programa que va nàixer per portar a terme tallers i activitats de temps lliure, tasques de suport a l’estudi i orientació d’itineraris de formació, un lloc per treballar les habilitats socials i personals, així com també l’educació sexual i la prevenció de drogodependències.

  L’obra té un cost total de 764.925,28 euros. Su financiación corre a cargo del Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) en el marco del Programa Operativo Plurirregional de España (POPE), el Pla d’Inversions de la Diputació de València i fons propis de l’Ajuntament.

  Pujar