Castellano

Descalç, sota la pluja i el fred: troben a un bebé seminú i només pel carrer a Petrer

Descalç, sota la pluja i el fred: troben a un bebé seminú i només pel carrer a Petrer

  Sobre les 07.39 de la matinada del passat 9 de febrer, la Policia Local de Petrer va rebre una trucada d'avís d'un veí que havia observat a un xiquet seminú i descalçat deambulant només pels extraradis de la població, sota la pluja i amb unes temperatures molt baixes.
  Personats en el lloc dels fets, els agents van corroborar que es tractava d'un xiquet de molt curta edat, efectivament en bolquers i descalç, a qui el veí havia protegit de la pluja i les baixes temperatures a l'interior del seu vehicle. El xiquet, desorientat i sense parar de plorar mentres cridava a la seua mare, va ser abrigat i tranquil·litzat per un dels agents, qui va aconseguir que, mitjançant senyals, li indicarà una direcció, dirigint-se immediatament al lloc.

  Els agents van aconseguir localitzar a la mare, qui, pel que sembla, segons el seu testimoniatge, tornava de portar al pare del bebé al seu lloc de treball. També va relatar que, durant la seua absència, havia deixat al menor a cura d'una altra persona que, suposadament, s'havia quedat adormida, ignorant com el menor podia haver obert la porta.

  Una vegada a l'interior de l'habitatge, els agent van observar indicis que s'havien estat consumint esatupefacientes i tot l'interior estava molt desordenat i brut. A més, les explicacions que donaven els adults presents eren contradictòries.

  La situació va requerir la presència del personal de Servicis socials de l'Ajuntament de Petrer, els qui, després d'una primera entrevista amb els responsables i en defensa de l'interés del menor, van acordar que el bebé quedara sota la tutela de l'àvia materna mentres es duu a terme la corresponent investigació, amb l'assessorament de la Conselleria, per a determinar les possibles responsabilitats i acordar la tutela definitiva del menor.

  Des de la Prefectura de la Policia Local de Petrer, a més d'agrair l'admirable actuació del veí que va localitzar i va protegir el bebé, recorden la importància de no deixar mai sense supervisió a xiquets xicotets, pels possibles perills als quals poden estar exposats.

  Pujar