elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat Popular de Peníscola arranca amb 1000 alumnes i més de 30 cursos en marxa

La Universitat Popular de Peníscola arranca amb 1000 alumnes i més de 30 cursos en marxa
  MÉS FOTOS
  La Universitat Popular de Peníscola arranca amb 1000 alumnes i més de 30 cursos en marxa - (foto 2)

  Arranca el curs de la Universitat Popular a Peníscola, programa que impulsa l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb més de 30 cursos en marxa, al voltant d’un centenar d’hores lectives setmanals i amb un miler d’inscripcions.

  Les diverses disciplines estan organitzades en cinc grans blocs de continguts: esports, creació artística, idiomes, ment sana i informàtica. Després d’iniciar-se les classes el dilluns 15 d’octubre, s’han distribuït els alumnes en 62 grups diferents, tot i que s’espera superar el miler, ja que alguns dels grups segueixen oberts i altres, amb una gran demanda, està previst desdoblar-los.

  Segueixen  tenint una gran acceptació les disciplines de pilates, zumba, manteniment, pintura i ceràmica.

  Les apostes més noves es mantenen amb un alt índex de participació: bachata i salsa, power vinyasa, kangoo, hipopressius, plàstica, anglés (movers, flyers i starters), scratch, impressió 3d i robòtica.

  L’alcalde, Andrés Martínez, juntament amb la regidora de Cultura, Raquel París, ha visitat els alumnes de diferents cursos al llarg de la vesprada d’avui, en l’obertura oficial d’aquests, i han pogut comprovar “la quantitat de gent que es beneficia en cada opció, des dels tres anys fins a passats els noranta” ha constatat el mateix alcalde. La diversitat de les propostes i els preus populars “faciliten l’accés a tots els cursos”, ja que si es prorrateja el pagament únic entre els mesos de durada d’aquests, s’estimen mensualitats inferiors als 10 euros per dues o tres hores setmanals de classe; els empadronats, les famílies nombroses i els més jóvens gaudeixen d’importants descomptes addicionals i fins i tot gratuïtat en el cas de cursos com el de valencià, castellà per a estrangers o pintura i manteniment per a la tercera edat, gràcies a la inversió de la Regidoria.

  Paral·lelament al desenvolupament dels cursos, la UP té previstes altres activitats, xarrades o tallers gratuïts.

  En aquest nou curs, l’ambientació i tematització de les activitats està inspirada en l’arribada de l’home a la lluna, fita que compleix 50 anys.

  Pujar