elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Peníscola, municipi pilot del Programa MARC per a la reinserció laboral de jóvens

Peníscola, municipi pilot del Programa MARC per a la reinserció laboral de jóvens
  • L'Ajuntament col·labora amb l'Associació ILEWASI en aquest programa europeu

MÉS FOTOS
Peníscola, municipi pilot del Programa MARC per a la reinserció laboral de jóvens - (foto 2)
Peníscola, municipi pilot del Programa MARC per a la reinserció laboral de jóvens - (foto 3)

La Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Peníscola i l'Associació ILEWASI de Castelló col·laboren durant aquest curs en el Programa MARC per a jóvens d'entre 16 i 20 anys.

El programa es desenvolupa de manera pilot en 4 localitats de la província de Castelló, i Peníscola és una de les poblacions participants.

MARC està atenent les necessitats dels adolescents i jóvens que han abandonat els estudis o que no troben treball; "se'ls orienta cap a les oportunitats que ofereix Europa quant a la seua inserció laboral i projecció personal" ha explicat la regidora de l'àrea, María Jesús Albiol, qui s’ha mostrat molt satisfeta pels primers resultats obtinguts amb el grup participant "l'actitud és molt positiva i estem convençuts que aquesta alternativa que oferim als jóvens és prou atractiva com perquè s'il·lusionen i s'esforcen" ha valorat, al mateix temps que ha agraït la implicació de l'entitat, del departament i dels formadors.

Al llarg d'aquest trimestre els participants han pogut rebre formació en habilitats psicosocials mitjançant dinàmiques de treball i orientació prelaboral per a millorar el seu perfil professional.

A més, també han treballat per a conéixer les alternatives que ofereix la Unió Europea per a completar la seua formació i viure en primera persona una experiència professional dins del context europeu.

A partir d'ara i durant el present trimestre, el projecte posa el focus en la capacitació en idiomes i la preparació per a l'experiència europea que poden desenvolupar durant el pròxim estiu.

Aquesta primera edició d'aquest programa finalitza el juny i es preveu continuar amb nous grups el pròxim curs.

Pujar