elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Peñíscola lleix les banderes de qualitat en les seues platges

Peñíscola lleix les banderes de qualitat en les seues platges
    MÉS FOTOS
    Peñíscola lleix les banderes de qualitat en les seues platges - (foto 2)
    Peñíscola lleix les banderes de qualitat en les seues platges - (foto 3)

    Avui s’ha dut a terme l’acte simbòlic d’hissada de banderes en les platges Nord i Sud de Peníscola. Fins que acabe la temporada de bany, onejaran en la localitat les Banderes Blaves, les Banderes d’AENOR (ISO), la bandera Qualitur de la Conselleria de Turisme i la Bandera de la Q de Qualitat de l’ICTE, certificacions a les quals cal sumar la Sendera Blava en Peñismar i el Centre Bandera Blava per al Museu de la Mar.

    A l’acte ha assistit l’alcalde, Andrés Martínez, juntament amb la regidora de Turisme i Platges, Raquel París, acompanyats per la corporació municipal i la Reina i Cort d’Honor de les Festes Patronals; el primer edil ha subratllat “l’important esforç econòmic que realitza el consistori en matèria de neteja i manteniment, així com per a la millora dels serveis en platges, en gestió de qualitat i gestió mediambiental”. De la mateixa manera ha destacat “la imprescindible col·laboració de la Secretaria Autonòmica de Turisme de la Generalitat, de qui depenen múltiples serveis de les nostres platges, amb qui coordinem el treballs, amb la major col·laboració i lleialtat institucional”, ha valorat.

    En total són 38 les certificacions amb què compten les platges de Peníscola, entre aquestes, la Bandera Blava per a la platja Nord i la platja Sud. Aquestes dues platges urbanes es caracteritzen per l’arena fina que conformen els seus més de 5 quilòmetres de longitud i per les seues aigües catalogades com a netes, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que en regulen la qualitat.

    Ambdues compten amb servei de vigilància, salvament i serveis bàsics com són les dutxes i instal·lacions per a jocs infantils i la realització de diversos esports en l’arena.

    L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) és l’encarregada d’atorgar la Bandera Blava i té en compte els paràmetres de qualitat de les aigües de bany; la informació i educació ambiental; la gestió ambiental, i la seguretat, serveis i instal·lacions. Per altra part les ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió ambiental respectivament, valoren segons la normativa europea, formació, comunicació, neteja i socorrisme.

    D’altra banda, la Bandera de la Q de l’Institut de QualitatTurística Espanyol (ICTE), valora nou punts: direcció (sistema de gestió, identificació aspectes ambientals, desenvolupament de processos); seguretat, salvament i primers auxilis (seguretat, abalisament, salvament i primers auxilis); informació (serveis de la platja, informació turística, codis de conducta sobre seguretat, informació higienicosanitària); neteja i recollida selectiva de residus (neteja de la superfície eixuta i humida, neteja de les instal·lacions...); manteniment d’instal·lacions i equipaments; accessos (aparcament, accessos superfície eixuta, accessos superfície humida); serveis higiènics (requisits legals, lavabos, dutxes, aigua potable, aigua potable...), i oci (hamaques, para-sols, activitats ludicoesportives).

    Peníscola compta amb 32 guardons d’aquest tipus, un dels municipis espanyols amb més nombre de certificats expedits per AENOR.

    I quant a les Banderes Qualitur, el municipi compta amb dues: l’atorgada a la platja Nord i la concedida a l’oficina d’informació turística central, per certificar-se amb la Q de l’ICTE.

    Sendera Blava i Centre Blau

    Peníscola compta amb les certificacions d’ADEAC per al Museu de la Mar, com a Centre Blau, i per a la sendera mediambiental de Peñismar com a Sendera Blava El Museu de la Mar compta amb una secció historicoarqueològica, una de pesca i una altra de fauna marina, amb les quals s’homenatja la tradició marinera del municipi. Per la seua banda, la sendera situada en la zona nord de Peníscola, a Peñismar, té la catalogació de Sendera Blava com a element paisatgístic que contribueix a l’ús sostenible del litoral.

    Pujar