5 de desembre de 2020 5/12/20

Peníscola convertirà als seus visitants en actors per un dia als seus escenaris de pel·lícula

Peníscola convertirà als seus visitants en actors per un dia als seus escenaris de pel·lícula - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Peníscola convertirà als seus visitants en actors per un dia als seus escenaris de pel·lícula - (foto 2)
  Peníscola convertirà als seus visitants en actors per un dia als seus escenaris de pel·lícula - (foto 3)
  Peníscola convertirà als seus visitants en actors per un dia als seus escenaris de pel·lícula - (foto 4)
  Peníscola convertirà als seus visitants en actors per un dia als seus escenaris de pel·lícula - (foto 5)
  Peníscola convertirà als seus visitants en actors per un dia als seus escenaris de pel·lícula - (foto 6)

  La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha programat per al pròxim pont festiu una activitat per a promocionar la seua condició de ciutat-plató.

  L'Àrea ha presentat la nova experiència englobada dins del producte Peníscola de Cinema, centrada en el turisme vivencial. En ella el visitant i turista es convertirà en actor o actriu per un dia. Amb els escenaris de rodatge atrezzados i decorats com ho van estar en els rodatges de les grans produccions audiovisuals que ha allotjat la ciutat, els participants podran sentir-se com Tyrion Lannister (Joc de Trons) o Charlton Heston (El Cid).

  Concretament, l'experiència cinematogràfica en viu se celebrarà del 9 al 12 d'octubre en la Plaça de Bous i en la Bateria del Calvari. Les passades es dividiran en tres temàtiques diferents: històrica, pirata i fantàstica.

  L'activitat començarà el divendres, 9 d'octubre, amb una passada a les 18:*30h de "La roda de l'infern" sota la temàtica de "Peníscola de Cinema, aventures i pirates". Tot aquell que participe en aquesta acció es convertirà en testimoni d'un trepidant combat. La passada del dilluns, 12 d'octubre, tindrà lloc a les 12:00h i també girarà entorn de la temàtica pirata i aventurera. "El desembarcament dels bucaners" serà el nom de l'acció, on els "actors i actrius per un dia" viuran un desembarcament i hauran d'enginyar-se-les per a no posar-se en perill.

  El dissabte 10 se centrarà en la temàtica de "Peníscola de Cinema Històrica" i les passades seran a les 12:00h, amb la "Presa de València", i a les 18:30h amb "El torneig de Peníscola". Les persones participants podran reviure la història de com el Cid va prendre la Ciutat de València representada en les muralles de la ciutadella i sentir-se com un extra en la gran superproducció.

  El diumenge 11 les passades giraran entorn de "Peníscola de Cinema Fantasia heroica" i tindran lloc a les 12:00h, amb "L'atac dels dimonis" i a les 18:30h, amb "El bàrbar i el drac". Les escenes representaran, amb tota mena de detalls, escenes icòniques de guerra i fantasia heroica. "Amb aquestes propostes volem continuar apostant pel turisme de tot l'any, perquè el públic final continue redescobrint Peníscola i els seus escenaris de pel·lícula per a unes vacances de cinema" ha assegurat la regidora de l'àrea, Raquel París.

  La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d'una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, trobat un dels seus moments més gloriosos en el rodatge del Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta. Recentment, l'impuls de l'àrea de Turisme i Comunicació de l'Ajuntament, ha facilitat que Peníscola haja acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la reeixida sèrie nacional El Ministeri del Temps, així com la reconeguda i guardonada serie Joc de Trons , la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la pròpia crítica. La sèrie de Mediaset, El Quiosquet de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de les quals es van rodar pràcticament íntegrament a la Ciutat en la Mar, van reportar també una promoció importantíssima per al destí.

  Pujar