elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Peníscola avança en la millora de la seua connectivitat i el monitoratge de dades gràcies al seu Pla de Sostenibilitat Turística

Peníscola avança en la millora de la seua connectivitat i el monitoratge de dades gràcies al seu Pla de Sostenibilitat Turística
  • L'obtenció i el tractament de dades permet conéixer més i millor les necessitats i demandes del turista i fer més eficient l'oferta de la destinació per a fidelitzar i millorar la seua competitivitat

  • El Pla, que inverteix 3 milions d'euros en la destinació, contempla inversions en governança, accessibilitat, mobilitat, intel·ligència turística i experiències sostenibles

  • El Pla és triennal, finalitza el 2024, i el financen a parts iguals Govern, Generalitat i Ajuntament, amb una aportació d'1.041.640,30€ cada administració

 

L'Ajuntament de Peníscola continua avançant en l'execució del seu Pla de Sostenibilitat Turística, concretament en la comissió de seguiment, participada per les tres administracions - Ajuntament, Generalitat i Govern - s'ha adonat dels pròxims passos en matèria de contractació dels serveis i tecnologia necessàries per a l'obtenció de dades, el seu monitoratge i tractament.

Concretament es tracta d'una inversió de més de 650.000€.

L'objectiu és aconseguir monitorar el comportament del turista, quines zones visita més, amb quina freqüència, des de quina procedència i amb quins interessos.

L'àrea de Turisme, en col·laboració amb l'àrea de Serveis pretén crear una infraestructura digital que incloga la millora de la connectivitat a Internet i la possibilitat d'oferir a cada visitant informació personalitzada i ajustada a les seues necessitats i demandes a través d'aplicatius.

Una xarxa de BICOMS i NODES podran generar avisos sobre oferta d'allotjament o restauració a cadascun dels turistes que ens visiten, segons els seus interessos i gustos.

A més, el projecte de millora de la connectivitat i monitoratge, contempla la compra de dades a tercers per a saber què estan compartint en les xarxes els nostres turistes per a poder conéixer totes les seues opinions i propostes de millora.

Per a tot això es preveu la instal·lació també de sensors i càmeres de vigilància de trànsit, per exemple, per a conéixer els fluxos i moviments dels qui visiten la destinació, amb la possibilitat d'oferir informació sobre aparcaments pròxims disponibles i possibles embossos.

A més, les dades de consum d'aigua, generació de residus o qualitat de l'aire podran creuar-se i generar informació de valor per a l'eficiència en la gestió del conjunt de serveis.

"Treballarem en una Smart Office orientada a millorar l'experiència del turista i que aquesta siga compatible i millore, de forma sostinguda en el temps, la qualitat de vida del resident" ha explicat la regidora de l'àrea de Turisme, Raquel París.

Els cinc eixos del Pla

El Pla, que ja es treballa a l'Ajuntament al llarg d'enguany i el passat, continua avançant des de les àrees de Turisme, Serveis, Urbanisme i Medi Ambient principalment, contempla actuacions agrupades en cinc eixos programàtics orientades a millorar l'experiència del turista en destinació.

L'eix primer aborda millores en matèria de governança turística i que inclou, per exemple, el centre de control i monitoratge de dades en matèria mediambiental.

L'eix segon s'enfoca en la millora de l'accessibilitat i inclou, per exemple, la millora de l'accessibilitat tecnològica als recursos turístics de la destinació. 

El tercer s'encarrega de les experiències sostenibles, com la creació i posada en valor de la ruta de la pedra en sec, recentment declarada com a Patrimoni de la Humanitat.

El quart eix, en el qual s'inclouen les inversions esmentades i tractades en l'última comissió de seguiment, se centra en la intel·ligència turística i com integrant la tecnologia es pot millorar l'experiència del turista.

El cinqué eix s'encarrega de les millores en matèria de mobilitat sostenible, la proposta de la qual centra bona part de la inversió del Pla, amb la creació d'un aparcament dissuasiu per a garantir la mobilitat amb transport públic en la zona més saturada en el centre. A més, en aquest mateix eix s'inclou la conversió en zona de vianants d'un tram de l'accés litoral sud.

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació de Peníscola compta amb una inversió total de 3.125.920,92, dels quals cada administració, Govern, Generalitat i Ajuntament, aporta 1.041.640,30 euros, en tres anys i fins a 2024, que és l'any en què finalitza la seua execució.

Pujar