elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Peníscola accentua les mesures de precaució davant l’alerta meteorològica

Peníscola accentua les mesures de precaució davant l’alerta meteorològica
  MÉS FOTOS
  Peníscola accentua les mesures de precaució davant l’alerta meteorològica - (foto 2)
  Peníscola accentua les mesures de precaució davant l’alerta meteorològica - (foto 3)
  Peníscola accentua les mesures de precaució davant l’alerta meteorològica - (foto 4)

  Durant del dia d’ahir, dijous 18 d’octubre, i la matinada d’avui, després de la segona reunió de coordinació del dispositiu especial d’emergències, convocat per l’alerta roja de pluges i inundacions en la zona del Baix Maestrat, s’han realitzat els treballs per a la màxima prevenció dels riscos possibles.

  Entre aquests, s’ha procedit a la retirada del mobiliari de les platges i s’han realitzat canals de desguàs en les zones identificades com a potencialment inundables, com la platja Sud i la Ratlla del Terme, entre altres. S’ha desplegat també el tub de desguàs de l’aigua del passeig i s’hi han col·locat grups electrògens de gran capacitat, perquè les bombes d’aigua puguen treballar en el cas que es produïsquen talls d’electricitat.

  S’han concentrat també els vehicles de l’empresa de serveis, concessionària de la neteja municipal, en el Centre d’Estudis, en cas de ser necessaris durant les pluges previstes. A més d’això, la Brigada Municipal està distribuint tanques de senyalització (segons el plànol de zones amb més risc d’inundació) per agilitar la tasca de la Policia Local en cas de talls de vials.

  Una altra de les mesures de prevenció ha sigut el tancament dels serveis municipals de Ludoteca, Universitat Popular, Unitat de Respir Familiar, Biblioteca Municipal i Pavelló Poliesportiu durant la vesprada del dijous i la jornada del divendres.

  Durant la vesprada del dijous i la matinada d’aquest divendres, ha hagut recordatoris constants dels avisos vigents i dels números de telèfon d’emergències, a través de les xarxes socials. S’ha advertit sobre els talls de trànsit dels diferents vials en cada moment, in situ,i a través de les xarxes socials. 

  Malgrat les indicacions, no s’han pogut evitar algunes incidències, com un total de deu vehicles que han requerit assistència per circular per zones inundades. La intensitat de la pluja i el temporal ha provocat també la caiguda d’un arbre de grans dimensions, enfront de la Unitat de Respir Familiar. Açò ha requerit la presència dels bombers, que s’han ocupat de les tasques per facilitar la retirada i l’accés al nucli antic. Afortunadament, no s’hi han produït danys personals.

  Des d’ahir a les 16 hores fins al moment, s’han produït un total de 157 telefonades al servei de Policia Local. Des de les sis del matí d’avui s’han atés 22 serveis per part dels agents.

  L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha estat amb l’operatiu fins a les dues de la matinada i, a les sis del matí, ha iniciat novament les tasques de revisió: "Ha sigut una nit llarga. Seguim en contacte directe am Serveis i dispositiu de seguretat. Continuem en alerta roja i demanem a la població que tinguen màxima precaució i atenció a les indicacions de la senyalització i els agents". L’alcalde ha mostrat el seu agraïment a totes les brigades, Bombers, Policia Local i Guàrdia Civil en aquestes hores dures, i s’ha mostrat satisfet pel treball de coordinació.

  Les zones més afectades per les intenses pluges han sigut Peñismar, el passeig marítim i les zones que limiten amb la séquia Sangonera i l’Ullal de l’Estany, ja que s’han desbordat en algun tram.

  Aquest matí, l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, ha visitat les zones més afectades amb el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel Batalla. Durant la visita, l’alcalde li ha mostrat els punts més sensibles a les inundacions del municipi  i ha demanat col·laboració a la Generalitat per buscar solucions que eviten noves inundacions en el futur. A més, en paraules de Martínez, “hem demanat la col·laboració de la Generalitat Valenciana per restablir la normalitat després del temporal”.

  Durant el matí d’avui, les empreses concessionàries de la neteja i la jardineria han iniciat els treballs per al restabliment de la normalitat en el municipi.

  Pujar