elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ESPECIAL NADAL

El Nadal es viu a Peníscola: consulta el programa d'activitats

El Nadal es viu a Peníscola: consulta el programa d'activitats
  • Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme preparen el Nadal en col·laboració amb associacions i entitats socials

L'Ajuntament de Peníscola ha programat més de trenta activitats per a aquest Nadal i ho fa amb la col·laboració d'associacions i entitats locals, sota el paraigua de les regidories de Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme.

Així, aquest dissabte 3 de desembre arranca la programació amb la inauguració del Gran Mercat de Nadal, que estarà en la Plaça Santa María fins al dia 24. L'oferta comercial en aquest emplaçament, continuarà el 29 de desembre fins a Any Nou, amb el Mercat Medieval. Tot això en l'epicentre de l'espectacular enllumenat nadalenc, que enguany comptarà amb un esdeveniment especial d'encesa el dia 6 de desembre.

Des de l'àrea de Cultura i Festes, el regidor responsable, Ramón Simó, ha confirmat que enguany es "impulsa novament la iniciativa de la Festa de Cap d'any i de la Nit de Reis, que inclourà un ball popular fins a la matinada; proposta que es repetirà també en Nit de Nadal".

Els actes amb major èxit de participació en els anteriors anys i que contempla la programació d'aquest Nadal són l'arribada de Papà Noel i el repartiment de joguets als xiquets i xiquetes de la localitat; la cavalcada dels Reis Mags i el saló infantil Peñisnadal, el qual obrirà les seues portes del 27 de desembre al 4 de gener.

"Enguany no podrem repartir els regals al Palau de Congressos, per negativa de l'IVC, així que prepararem estances per als patges reals i els ajudants de Papà Noel en la Plaça de Bous i la Plaça Santa María, on els xiquets i xiquetes podran arreplegar els seus esperats regals" ha explicat l'edil. 

En el pla esportiu, els campus nadalencs com el de tennis o pàdel, així com les competicions pesqueres, són algunes de les propostes que inclou l'agenda nadalenca.

A més, la col·laboració de diferents associacions culturals  i particulars ha permès incloure en la programació l'exposició permanent de pesebres, el festival de Nadal de l'Escola de Música o el Concert de la Coral Polifònica.

Per als qui gaudeixen de la litúrgia, el calendari religiós inclou la celebració de la Missa del Gall, la missa en el dia de Nadal, el dia de Sant Esteban amb el cercaviles de la Banda de Música, en Any Nou i la tradicional celebració el dia 6 de gener en presència de SSMM Els Reis Mags.

“L'esforç de tantes persones i agrupacions locals és realment admirable i digne de reconeixement i de felicitació” ha destacat l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, qui ha agraït també la tasca de coordinació de les diferents àrees per a la confecció del programa que inclou més de trenta propostes per a tots els públics.

L'agenda nadalenca es tancarà el dia 7 de gener amb una gran festa infantil.

Pujar