elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola ultima el pressupost, de quasi 18 milions d'euros, per a aprovar-lo la setmana que ve

L'Ajuntament de Peníscola ultima el pressupost, de quasi 18 milions d'euros, per a aprovar-lo la setmana que ve
  • La data prevista per al Ple en el qual es debatran els comptes per a l'exercici 2021 és el dijous 21 de gener

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Peníscola ultima el pressupost, de quasi 18 milions d'euros, per a aprovar-lo la setmana que ve - (foto 2)

La Regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de Peníscola està ultimant ja els últims detalls del pressupost per a 2021, amb la vista posada en el dijous de la setmana pròxima, data en la qual està previst que tinga lloc el Ple municipal per al seu debat i l’aprovació.

Des de la Regidoria s'ha avançat que el projecte de pressupostos contempla un increment tant d'ingressos com de despeses fins a arribar als 17,8 milions d'euros, quasi tres milions més que el pressupost de l'any anterior, que ascendia a uns 15 milions.

La regidora de l'àrea, Dolores Bayarri, ha explicat aquest increment a conseqüència de la sol·licitud d'un préstec de més de dos milions, amb el qual es dóna cobertura a diverses inversions, entre les quals es troben les millores en el litoral de la població, tant en el seu tram nord, com en els seus accessos cap al sud.

A més de la xifra, el primer edil, Andrés Martínez, destaca d'aquests comptes el seu "marcat caràcter social" perquè s'han incrementat substancialment totes aquelles partides relacionades amb la despesa social, els serveis socials o l'emergència social, l'increment de les qual és de més del 30% respecte a l'any anterior.

"El full de ruta per al present any dedica els nostres esforços a atendre les necessitats socials derivades de la crisi i invertir en accions de reactivació de l'economia local amb el focus posat en les persones i la seua protecció, des del punt de vista dels Objectius de Desenvolupament Sostenible" ha explicat l'alcalde.

Pel que respecta a inversions, destaquen les obres de millora de l'accés a la zona litoral sud, a les quals es destinaran quasi un milió d'euros.

Destaquen també les inversions en seguretat, "matèria en la qual ens hem proposat reforçar el nostre esforç" ha explicat Martínez, qui ha informat sobre la instal·lació de càmares, la millora de la senyalització viària i el reforç i millora de l'enllumenat públic en diverses zones de la població.

Els ODS en els pressupostos

Pel que respecta a l'àmbit de les persones, l'Ajuntament s'enfocarà en la promoció de la salut, la promoció d'hàbits saludables i l'envelliment actiu; en matèria mediambiental, l'administració local vetlarà per un ús i consum responsable dels recursos, així com la millora de l'eficiència energètica, la gestió sostenible dels espais verds i la promoció de bones pràctiques; quant al benestar i la prosperitat, es promourà la millora de la mobilitat, la seguretat i les inversions sostenibles; quant a la cerca de consensos, la pau i les aliances, s'abordaran temes de cooperació,interculturalitat i integració, des del punt de vista de la solidaritat.

Pujar