31 de maig de 2020 31/5/20

L’Ajuntament de Peníscola sol·licita a la Generalitat l’ampliació del col·legi de primària

L’Ajuntament de Peníscola sol·licita a la Generalitat l’ampliació del col·legi de primària - (foto 1)
  • La Regidoria de Benestar Social i Educació va iniciar els tràmits el 2015 per a l’ampliació del CEIP D. Jaime Sanz del municipi

  • Les dificultats per ocupar els terrenys contigus al centre educatiu han replantejat el projecte inicial que es concreta ara en l’ampliació d’instal·lacions en l’interior del mateix recinte

Des de l'inici del mandat, la Regidoria de Benestar Social i Educació, María Jesús Albiol, marcava com una de les seues prioritats en agenda l'ampliació de l'únic centre públic d'educació primària amb el qual compta el municipi, el CEIP D. Jaime Sanz.

L'increment de matrícules i l'evident falta d'espai per acollir tots els alumnes en condicions òptimes, van motivar que ja el 2015 l'arquitecte municipal realitzara un estudi per proposar a la Generalitat el creixement del recinte educatiu cap a una zona contigua de gran extensió. Aquest espai, que gaudeix de protecció especial per part de la Conselleria de Medi Ambient, impossibilitava la realització d'un projecte que requeria dels esmentats terrenys; així doncs, el nou projecte en què ha estat treballant la regidora, juntament amb la Direcció del centre, es concretava en l'ampliació del centre dins del recinte que ocupa en aquests moments.

Després de mantindre la regidora, María Jesús Albiol, diverses reunions amb Maria Josep Palmer, cap de Secció Educativa de la Direcció Territorial, juntament amb l'arquitecta de l'àrea, Soledad Vilches, i la directora del centre, Amparo Villegas; s'han realitzat els tràmits preceptius amb la Conselleria i la regidora proposa a la Generalitat Valenciana l'ampliació del col·legi a través de la seua adhesió al Programa Edificant, que impulsa la Conselleria d'Educació, pel qual l'administració autonòmica emprén millores en les instal·lacions educatives amb la col·laboració dels ajuntaments.

"Creiem que és una via per la qual podem aconseguir el nostre objectiu d'ampliació del centre de primària" ha explicat la regidora de l'àrea, que ha anunciat la seua pròxima cita amb el director territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de Castelló, Robert Roig, en el mes de desembre.

"Des de l'Ajuntament estem, com sempre, disposats a col·laborar econòmicament en allò que considerem prioritari, i això ho és, tot i que siga competència autonòmica" ha assegurat Albiol, que ha recordat la multitud d'obres de millora que l'Ajuntament ha dut a terme en el centre educatiu, com la inclusió de tendals en les aules d'infantil, la instal·lació de zones d'ombra en el pati, la millora del paviment i tancament, les obres en la zona de vestidors, millores en l'accessibilitat, la construcció de la infermeria, la instal·lació d'aparcaments de bicicletes o el canvi de la totalitat dels 50 fanals ubicats en aquest espai, entre altres.

Pujar